310
|

#proudtobegay από τον Λετονό υπουργό Εξωτερικών

Avatar protagon.import 7 Νοεμβρίου 2014, 18:32

#proudtobegay από τον Λετονό υπουργό Εξωτερικών

Avatar protagon.import 7 Νοεμβρίου 2014, 18:32

Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από την ημέρα που ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωνε με άρθρο του στο Business Week πως είναι gay. Kάτι που προκάλεσε και αρνητικές αντιδράσεις, όπως την αποσυναρμολόγηση του μνημείου για τον Steve Jobs, στην Πετρούπολη. Αυτή τη φορά, ήταν σειρά του Λετονού Υπουργού Εξωτερικών να μιλήσει δημοσίως για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Ο Edgars Rinkevics χρησιμοποιώντας το hashtag #proudtobegay έγραψε στο twitter: «Ανακοινώνω υπερήφανα πως είμαι ομοφυλόφιλος. Καλή τύχη σε όλους» και συμπλήρωσε: «Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε». Τα μηνύματα υποστήριξης από πολιτικούς και δημοσιογράφους δεν άργησαν να εμφανιστούν, με τις λέξεις «σεβασμός» και «γενναίος» να κυριαρχούν. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερκών της Λιθουανίας, Linas Linkevicius, του έγραψε «Edgars, φίλε μου, θαυμάζω το θάρρος σου και την ειλικρίνειά σου», ενώ ο Εσθονός Πρόεδρος, Toomas Hendrik Ilves, τον εξήρε, στέλνοντας «Ένας πολύ γενναίος άνθρωπος κι ένας πολύ καλός υπουργός Εξωτερικών».

Η κίνηση αυτή του Edgars Rinkevics τον καθιστά πρώτο κυβερνητικό αξιωματούχο στη Λετονία που «αποκαλύπτεται». Μια απόφαση που είναι πιο γενναία αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως σε δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου το 2012, η Λετονία τερμάτισε τελευταία ως χώρα που θα μπορούσε να δεχθεί κάποιον ομοφυλόφιλο σε θέση εξουσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News