174
O Κάρλες Πουτζδεμόν απορεί και εξίσταται | REUTERS/Pascal Rossignol

Κάρλες Πουτζδεμόν σε ΕΕ: «Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 21:30
O Κάρλες Πουτζδεμόν απορεί και εξίσταται
|REUTERS/Pascal Rossignol

Κάρλες Πουτζδεμόν σε ΕΕ: «Θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 21:30

Για τον Κάρλες Πουτζδεμόν τα πράγματα είναι απλά. Αυτός έχει μόνο δίκιο, οι Καταλανοί ψήφισαν -όσοι ψήφισαν δηλαδή, διότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου ήταν υποτονική- ανεξαρτησία, ο Μαριάνο Ραχόι έκανε «πραξικόπημα» που εφάρμοσε το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε να ντρέπεται που στηρίζει τη Μαδρίτη και όχι τον ίδιο. Μια απλοϊκή θεώρηση των πραγμάτων…

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας άσκησε, λοιπόν, κριτική την Τρίτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη στήριξη που παρείχε στο «πραξικόπημα» που κίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία τέθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας από τα τέλη Οκτωβρίου.

«Θα αποδεχθείτε το αποτέλεσμα της ψήφου των Καταλανών (σ.σ την 21η Δεκεμβρίου) ή θα συνεχίσετε να βοηθάτε τον Ραχόι σε αυτό το πραξικόπημα;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με καταλανούς δημάρχους στις Βρυξέλλες.

Ηταν η πρώτη φορά που ο Κάρλες Πουτζδεμόν πήρε τον λόγο δημοσίως μετά την απόφασή της βελγικής δικαιοσύνης, την Κυριακή, να τον αφήσει ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...