391
«Απλοί πολίτες είναι οι εικονιζόμενοι», υποστηρίζει ο Πούτιν - «αξιωματικοί της ρωσικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας», κατά τη Βρετανία | youtube

Πούτιν: Aπλοί πολίτες και όχι κατάσκοποι οι ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:46
«Απλοί πολίτες είναι οι εικονιζόμενοι», υποστηρίζει ο Πούτιν - «αξιωματικοί της ρωσικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας», κατά τη Βρετανία
|youtube

Πούτιν: Aπλοί πολίτες και όχι κατάσκοποι οι ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:46

Η Ρωσία γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δύο ανδρών, που βρετανοί εισαγγελείς κατηγορούν για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τον περασμένο Μάρτιο, στη Βρετανία.

Την περασμένη εβδομάδα, βρετανοί εισαγγελείς κατονόμασαν δύο Ρώσους, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τους εισαγγελείς, κυκλοφορούσαν με τα ψευδώνυμα Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ και φέρεται ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους Σκριπάλ στο Σάλσμπερι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, ότι η Μόσχα έχει εντοπίσει τους δύο άνδρες, ότι είναι πολίτες και ότι δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο ή το αξιόποινο. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να παρουσιαστούν οι ίδιοι και να πουν στον κόσμο τη δική τους εκδοχή της υπόθεσης.

«Φυσικά και εμείς ελέγξαμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Γνωρίζουμε ποιοι είναι, τους βρήκαμε. Ελπίζω να εμφανιστούν μόνοι τους και να μιλήσουν οι ίδιοι για την υπόθεση. Θα ήταν το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή αξιόποινο, σας διαβεβαιώνω. Θα το δούμε σύντομα… Είναι πολίτες, φυσικά. Θα ήθελα να τους απευθύνω έκκληση να μας ακούσουν σήμερα. Θα έρθουν σε εσάς, τα μέσα ενημέρωσης…», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Η Βρετανία έχει υποστηρίξει ότι οι δύο ύποπτοι είναι ρώσοι αξιωματικοί της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας, οι οποίοι σχεδόν βέβαια ενήργησαν κατόπιν εντολών από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ρωσικής κυβέρνησης. Η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαψεύσει κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, ρώσος πρώην κατάσκοπος -ο οποίος κατέδωσε δεκάδες κατασκόπους στη βρετανική μυστική υπηρεσία MI6- και η κόρη του Γιούλια, είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι τον περασμένο Μάρτιο. Νοσηλεύτηκαν επί πολλές εβδομάδες προτού πάρουν εξιτήριο.

«Ψέματα» χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Μέι τη ρωσική εξήγηση

Οι απόπειρες της Βρετανίας να λάβει μια εξήγηση από τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στο Σάλσμπερι, αντιμετωπίσθηκαν πάντα από τη Μόσχα με συσκότιση και ψέματα και αυτό δεν έχει αλλάξει, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Οι άνδρες αυτοί είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GRU… Η κυβέρνηση αποκάλυψε τον ρόλο της GRU, τους ανθρώπους της και τις μεθόδους της, η θέση αυτή υποστηρίζεται από τους διεθνείς συμμάχους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Ρωσία να πει τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και έχουν απαντήσει με συσκότιση και ψέματα. Δεν βλέπω τίποτε που να δείχνει πως αυτό έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...