189
Τα πορτρέτα 5.000 θυμάτων του κορονοϊού στα στασίδια και τις κολώνες του καθεδρικού ναού της Λίμα, στο Περού | REUTERS/Sebastian Castaneda

Περού: Λειτουργία διαμαρτυρίας στον καθεδρικό ναό με τις φωτογραφίες 5.000 νεκρών από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 14:09
Τα πορτρέτα 5.000 θυμάτων του κορονοϊού στα στασίδια και τις κολώνες του καθεδρικού ναού της Λίμα, στο Περού
|REUTERS/Sebastian Castaneda

Περού: Λειτουργία διαμαρτυρίας στον καθεδρικό ναό με τις φωτογραφίες 5.000 νεκρών από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 14:09

Μία ιδιότυπη θεία λειτουργία με 5.000 φωτογραφίες ανθρώπων, που γέμισαν τα στασίδια και τις κολώνες του καθεδρικού ναού της Λίμα, τέλεσε την Κυριακή, ο αρχιεπίσκοπος της πρωτεύουσας του Περού.

Ολοι τους ήταν θύματα του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που πλήττεται από την πανδημία.

Ο Κάρλος Καστίγιο έδωσε εντολή να γεμίσει η εκκλησία με τα πορτρέτα των νεκρών κάθε ηλικίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το εγχώριο σύστημα υγείας «που βασίζεται στo κέρδος και όχι στο έλεος και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων». Οι εθελοντές χρειάστηκαν μερικές ημέρες για να επικολήσουν τις φωτογραφίες στα στασίδια και τις κολώνες.

Ο αρχιεπίσκοπος λιβανίζει τους νεκρούς

Σε μία χώρα με 225. 000 κρούσματα και 6.400 νεκρούς μέχρι τώρα από τον κορονοϊό και προβλεπόμενη ύφεση της τάξης του 12%, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την κυβέρνηση να βοηθήσει τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού. «Ερχονται ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες. Θα ήταν τραγικό να έχουμε στο μέλλον χιλιάδες φωτογραφίες σαν και αυτές εδώ με νεκρούς από πείνα».

Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν χωρίς να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και πολλές οικογένειες είναι αντιμέτωπες με οικονομική καταστροφή, λόγω του κόστους της περίθαλψης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...