283
Πατέρας και γιος πριν τους χωρίσει για πάντα ο θάνατος | Facebook

Παιχνίδι στον Παράδεισο για τον μικρό Ολι, μα χωρίς τον Σπάιντερμαν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 20:25
Πατέρας και γιος πριν τους χωρίσει για πάντα ο θάνατος
|Facebook

Παιχνίδι στον Παράδεισο για τον μικρό Ολι, μα χωρίς τον Σπάιντερμαν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 20:25

O μόλις τεσσάρων Μαΐων Ολι, από το Κεντ της Αγγλίας, πέθανε από μία κληρονομική νόσο του νευρικού συστήματος, τη λευκοδυστροφία. Πρόλαβε να πάει στην Ντίσνεϊλαντ και να χαρεί και αυτός -«σαν παιδάκι»-, αφού ήταν φανατικός φίλος του Σπάιντερμαν, του γνωστού καρτουνίστικου «ήρωα» της αμερικανικής εταιρείας.

Βέβαια, όταν ο πατέρας κηδεύει το παιδί του δεν υπάρχει λογική, χάνονται τα γράδα. Ακόμη και αν υπάρχει μυαλό, την ώρα τού «χους εις χουν» πάει περίπατο, δεν το χρειάζεσαι. Και όλοι, τότε, πρέπει αναγκαστικώς να κατανοούμε το πένθος. Ο,τι και αν πούνε ή δεν πούνε οι χαροκαμένοι γονείς.

Ο πατέρας του μικρού θέλησε να κάνει κάτι επιτύμβιο με τη μορφή του αγαπημένου καρτούν του παιδιού του. Μία πλάκα πάνω στο μνήμα του Ολι, με τον Σπάιντερμαν ζωγραφιστό. Για να τιμήσει τον γιο του. Ωστόσο η Disney, όπως έγραψαν τα βρετανικά φύλλα, δεν έδωσε την άδεια να το πράξει. Και οι γονείς πληγώθηκαν.

Η υπόθεση προέκυψε όταν πριν από λίγες εβδομάδες ο πατέρας του Ολι ειδοποίησε το νεκροταφείο για το είδος του τάφου που επιθυμούσε να οικοδομήσει. Οι τοπικές αρχές στο Kent, στα νότια του Λονδίνου, του είπαν να ζητήσει την άδεια της Disney ώστε να έχουν το «ελευθέρας» από εκείνους οι οποίοι είναι δικαιούχοι πνευματικών δικαιωμάτων.

«Ημουν σίγουρος ότι θα μου έδινε το Ο.Κ., αλλά η άρνηση ήταν ένα επιπλέον χτύπημα μετά τον θάνατο του γιου μου» είπε ο πατέρας. Η Disney δεν ενέκρινε το αίτημα για τον τάφο, όμως αναγνώρισε, ως όφειλε, τον πόνο της οικογενείας με ένα επίρρημα συμπόνιας: «δυστυχώς».

«Προσπαθούμε πάντα να διατηρούμε την αθωότητα και τη μαγεία των χαρακτήρων μας. Για τον λόγο αυτόν, δυστυχώς, η Walt Disney δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή τους σε τάφους, επιτύμβιες στήλες ή άλλα μνημεία αυτού του τύπου» έγραψε η Disney στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...