226
Ανδρας περπατά στην πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας όπου έχουν ζωγραφιστεί χιλιάδες σταυροί ως φόρος τιμής σε αυτούς που χάθηκαν από την πανδημία στη Τσεχία | REUTERS/David W Cerny

Οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 19:01
Ανδρας περπατά στην πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας όπου έχουν ζωγραφιστεί χιλιάδες σταυροί ως φόρος τιμής σε αυτούς που χάθηκαν από την πανδημία στη Τσεχία
|REUTERS/David W Cerny

Οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2021, 19:01

Θλιβερή πραγματικότητα. Ή με μία λέξη, πανδημία. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Η «μαύρη» καταμέτρηση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 όταν και εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Κίνα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές όλων των χωρών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, την προηγούμενη εβδομάδα, ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων παγκοσμίως άγγιζε τις 12.000. Αυτό το νούμερο μάλιστα, ίσως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς σε αρκετές χώρες, πολλοί θάνατοι από τον κορονοϊό δεν καταγράφονται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη και μετρά 127.225 νεκρούς.

Την Δευτέρα η χώρα εξήλθε από το lockdown έπειτα από περισσότερους από τρεις μήνες. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε την μαζική εμβολιαστική της εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία και μετρά 566.224.

Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερο ορατά στο Ισραήλ, όπου 6 στους 10 πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση.

Στη Βραζιλία, την δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο με 368.749 νεκρούς, καταγράφονται καθημερινά περίπου 3.000 θάνατοι.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών είναι ραγδαία στην Ινδία, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...