422
|

Οι πιο πλούσιες τραγουδίστριες του 2014

Avatar Νίκος Κακαρίκας 6 Νοεμβρίου 2014, 00:11

Οι πιο πλούσιες τραγουδίστριες του 2014

Avatar Νίκος Κακαρίκας 6 Νοεμβρίου 2014, 00:11

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αλλά οι pop stars, παρά τα συνεχή παράπονά τους για την «πειρατεία» και το παράνομο κατέβασμα, συνεχίζουν να κερδίζουν εξωφρενικά ποσά. Το Forbes έδωσε στην δημοσιότητα τη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες για το 2014.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το στοιχείο πως σε όλες τις περιπτώσεις η κύρια πηγή εσόδων δεν είναι οι πωλήσεις των cd, αλλά οι ζωντανές εμφανίσεις, τα διαφημιστικά και το merchandise.

  • Beyonce, 115 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη από το ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 σε συνδυασμό με τις 95 ζωντανές παραστάσεις το 2014 την ανέδειξαν ως την πιο καλοπληρωμένη ποπ τραγουδίστρια του έτους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα κέρδη κάθε συναυλίας ξεχωριστά ανέρχονταν περίπου στα 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

  • Taylor Swift, 64 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή των εσόδων οι ζωντανές εμφανίσεις και τα διαφημιστικά (κυρίως της Diet Coke). Επιπλέον το νέο της cd με τον τίτλο 1989, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο έχει ήδη πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

  • Pink, 52 εκατομμύρια δολάρια.

Κύρια πηγή εσόδων, και σε αυτή την περίπτωση, οι 85 συναυλίες που έδωσε στο 2014, με κάθε συναυλία να της αποδίδει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια, καθώς και η συμμετοχή της σε διαφημιστικά.

  • Rihanna, 48 εκατομμύρια δολάρια.

Συναυλίες, διαφημιστικά αλλά και οι πωλήσεις των singles We found love και Diamonds της δίνουν την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

  • Katy Perry, 40 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και έδωσε μόνο 20 συναυλίες το 2014, οι πωλήσεις του album της, τα διαφημιστικά και οι πριβέ συναυλίες που έδωσε σε επαύλεις του διεθνούς jet set ήταν βασικές πηγές των εισοδημάτων της.

  • Jennifer Lopez, 37 εκατομμύρια δολάρια.

Κύρια πηγή εσόδων η συμμετοχή της στην τηλεοπτική εκπομπή American Idol και το single We are one, το οποίο ήταν το επίσημο κομμάτι του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

  • Miley Cyrus, 36 εκατομμύρια δολάρια.

Το cd της, Bangerz, μπορεί να έγινε πλατινένιο στις πωλήσεις αλλά τα περισσότερα λεφτά τα έβγαλε από την εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά Hannah Montana, τις ζωντανές εμφανίσεις και τα διαφημιστικά. 

  • Celine Dion, 36 εκατομμύρια δολάρια

Κύρια πηγή εσόδων οι εμφανίσεις της όλη τη χρονιά στο Las Vegas και οι επιλεγμένες συναυλίες που έδωσε σε πόλεις της Ευρώπης.

  • Lady Gaga, 33 εκατομμύρια δολάρια

Από τα 90 εκατομμύρια δολάρια του 2011, η Lady Gaga μάλλον είναι η χαμένη του 2014. Οι πωλήσεις του άλμπουμ Artpop δεν ήταν οι αναμενόμενες και η κύρια πηγή εσόδων και σε αυτή την περίπτωση ήταν οι ζωντανές εμφανίσεις.

  • Britney Spears, 20 εκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί οι πωλήσεις του άλμπουμ Britney Jean να πήγαν καλά, αλλά τα περισσότερα λεφτά τα έβγαλε από τις εμφανίσεις της στο Las Vegas. Για κάθε ζωντανή εμφάνιση που έδινε, στο τέλος της βραδιάς πληρωνόταν 315.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News