246
Ο αμερικανός πρόεδρος, πανηγυρίζοντας | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 20:26
Ο αμερικανός πρόεδρος, πανηγυρίζοντας
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ιρλανδία τον Νοέμβριο

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 20:26

Στην ακύρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Ιρλανδία προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκόπευε να επισκεφθεί το Δουβλίνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης ανέφερε ότι το ταξίδι, που είχε ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο στις αρχές Οκτωβρίου, «αναβλήθηκε για λόγους προγραμματισμού».

Μάλιστα, κατά την παραμονή του στη χώρα, το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου, ο Τραμπ σκόπευε να επισκεφθεί το γήπεδο γκολφ του καθώς και το Δουβλίνο.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να μεταβεί στο Παρίσι για τις τελετές για την 100ή επέτειο από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι στιγμής, μετά και την ακύρωση του ταξιδιού του στην Ιρλανδία, άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί κανονικά το ταξίδι του στο Παρίσι.

Πάντως, πολιτικοί και ακτιβιστές είχαν προαναγγείλει διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, με τον ηγέτη των Εργατικών, Μπρένταν Χόουλιν, να λέει ότι ο αμερικανός πρόεδρος «δεν είναι φίλος της δημοκρατίας ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Την ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ είχε ζητήσει και το ιρλανδικό κόμμα των Πρασίνων.

Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος διαθέτει το δικό του γήπεδο γκόλφ στην κομητεία του Clare, που αγόρασε πριν μπει στον Λευκό Οίκο, τον Φεβρουάριο του 2014.

Η τελευταία του επίσκεψη στο Trump Doonbeg έγινε τον Μάιο του 2014. Αργότερα, σκόπευε να επισκεφθεί εκ νέου το μέρος το καλοκαίρι του 2016, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές, όμως τα σχέδιά του ακυρώθηκαν.

Ο Λίο Βαραντκάρ προσκάλεσε τον Τραμπ στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον, τον Μάιο, κατά τους εορτασμούς για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...