196
|

Ο Όμηρος των Τούρκων

Avatar Νίκος Κακαρίκας 19 Νοεμβρίου 2014, 11:34

Ο Όμηρος των Τούρκων

Avatar Νίκος Κακαρίκας 19 Νοεμβρίου 2014, 11:34

Την στιγμή που ο ΕΟΤ «διεκδικεί» τους 12 Αποστόλους στην Αυστραλία, οι Τούρκοι από την πλευρά τους φέρνουν πίσω στη ζωή, όπως υποστηρίζουν, τον Τούρκο Όμηρο και τους θρύλους του Τρωικού πολέμου.

«Αναβιώνουμε την ιστορία του Ομήρου και του Τρωικού πολέμου. Στην Τουρκία, στην πόλη της Τροίας»: Αυτός είναι ο τίτλος ενός video διάρκειας  περίπου 2 λεπτών, παραγωγής του αντίστοιχου τούρκικου ΕΟΤ.

Σύμφωνα με το video μόνο στην Τουρκία μπορεί κάποιος να δει και να περπατήσει ανάμεσα στα ερείπια της διασημότερης μάχης στην ιστορία του κόσμου και φυσικά να δει από κοντά τον Δούρειο Ίππο. Όχι τον κανονικό ή τα χαλάσματά του, αλλά την μάλλον κιτς ανακατασκευή που έχουν κάνει για τους τουρίστες.

Όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται πως ο Όμηρος ήταν τουρκικής καταγωγής αξίζει να διαβάσετε τα σχόλια των χρηστών στο twitter για το επιχείρημα των Τούρκων.

Το καλύτερο από όλα, με διαφορά κατά την προσωπική μου άποψη, είναι το σχόλιο @samialshadaydeh σύμφωνα με τον οποίο ο Όμηρος ήταν μισός Άραβας, μισός Σύρος και άλλο μισό Λιβανέζος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News