344
Η πρωτοετής Τέσα Μέιτζορς | instagram

Νέα Υόρκη: Σοκάρει η δολοφονία φοιτήτριας σε κολέγιο δίπλα στο Σέντραλ Παρκ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 21:33
Η πρωτοετής Τέσα Μέιτζορς
|instagram

Νέα Υόρκη: Σοκάρει η δολοφονία φοιτήτριας σε κολέγιο δίπλα στο Σέντραλ Παρκ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2019, 21:33

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε μία 18χρονη φοιτήτρια στο Κολέγιο Μπάρναρντ από μία ομάδα νεαρών ανδρών που την ξυλοκόπησε, την μαχαίρωσε και την άφησε να ψυχορραγεί.

Η τελευταία φορά που εθεάθη η πρωτοετής Τέσα Μέιτζορς από το Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, ήταν την στιγμή που κατέβαινε μία σκάλα σε δρόμο μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Σέντραλ Παρκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εικάζεται ότι ομάδα νεαρών ανδρών την προσέγγισε και απαίτησε να τους παραδώσει τα λίγα χρήματα που κουβαλούσε πάνω της.

Μετά την έδειραν και την μαχαίρωσαν αρκετές φορές στο στομάχι προτού διαφύγουν.

Λίγο πριν ξεψυχήσει πρόλαβε και σύρθηκε στο σημείο όπου έχει την έδρα του ο φύλακας ασφαλείας του παρακείμενου πανεπιστημίου Κολούμπια, αλλά εκείνος έκανε γύρους πραγματοποιώντας ελέγχους.

Όταν επέστρεψε στη θέση του τη βρήκε αναίσθητη και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί αλλά οι αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν ότι ένα 16χρονο αγόρι, γνωστό στις διωκτικές Αρχές ως ύποπτος κλοπών, προσήχθη λίγο μετά την επίθεση.

Με κόκκινο το Κολέγιο Μπάρναρντ, όπου σπούδαζε η Μέιτζορς. Ο φόνος έγινε πολύ κοντά στο Σέντραλ Παρκ

Ο 16χρονος φέρεται να φορούσε ένα πράσινο τζάκετ παρόμοιο με του θύματος, όπως είπε ένας από τους μάρτυρες.

Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη από αίμα που οδηγούσαν στο διαμέρισμά του.

Αστυνομία και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν το άδειο από μπαταρία κινητό της κοπέλας πεταμένο δίπλα της όπως και ένα μαχαίρι.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτό ήταν το όπλο του εγκλήματος ή ανήκε στην ίδια.

Δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες, ενώ, σύμφωνα με το ABC, αρκετοί νεαροί έχουν κληθεί για κατάθεση.

Όπως αναφέρει ο Ντέρμοτ Σι, διοικητής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, παρατηρείται μια αύξηση στα περιστατικά δολοφονιών (300 δολοφονίες μεχρι την 1η Δεκεμβρίου για το τρέχον έτος, σε αντιδιαστολή με τις 275 που σημειώθηκαν καθ’ όλο το 2018) και γι’ αυτό ειναι επείγον να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων.

Όπως κατέληξε ο Σι, πλέον οι επιθέσεις γίνονται και για «έπαθλο» ελάχιστα δολάρια, με τους θύτες να μην διστάζουν να δολοφονούν το θύμα που φέρνει αντίρρηση ή αντίσταση.