382
Δείπνο στην εποχή του κορονοϊού στο Λονδίνο | REUTERS/Toby Melville

Koρονοϊός: Εκρηξη κρουσμάτων και νέο lockdown στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:27
Δείπνο στην εποχή του κορονοϊού στο Λονδίνο
|REUTERS/Toby Melville

Koρονοϊός: Εκρηξη κρουσμάτων και νέο lockdown στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:27

Στην τρίτη και πιο αυστηρή βαθμίδα περιοριστικών μέτρων κατά του κορoνοϊού θα τοποθετηθεί από την Τετάρτη το Λονδίνο και περιοχές των κομητειών Έσεξ και Χάρτφορντσιρ, όπως ανακοίνωσε στους τοπικούς βουλευτές ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, οι νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν στις αγορές της πόλης, με χαρακτηριστικότερες όλων αυτές στο Χάροντς.

Στο Λονδίνο έχουν καταγραφεί περίπου 24.000 κρούσματα σε επτά ημέρες, με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής να χειροτερεύει καθημερινά.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν επίσημα το απόγευμα

Ο Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις το μεσημέρι, έχοντας με τη δήλωσή του προαναγγείλει επί της ουσίας σε περισσότερα μέτρα στο Λονδίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία. Στη συνέχεια θα ηγηθεί συνέντευξης Τύπου.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι θα επανεξετάζει το καθεστώς των περιοχών κάθε δύο εβδομάδες, με την τελευταία στις 2 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το lockdown να τεθεί σε ισχύ ήδη από σήμερα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η κατηγορία 3 θα ήταν καταστροφική για τις επιχειρήσεις, εάν δεν υπάρξει επιπλέον βοήθεια και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει ειδική μέριμνα, καθώς όπως είπε στο Sky News, «ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για πολλές επιχειρήσεις».

Πάντως κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν θα αλλάξουν οι οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για μια περιορισμένη χαλάρωση, ωστόσο είναι σημαντικό για τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες.

Σε υγειονομικό συναγερμό 17 δήμοι του Λονδίνου

Σε γράμμα του προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Καν ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 32 τοπικές περιοχές στην πρωτεύουσα.

Επίσης σε 17 δήμους καταγράφονται 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χάβερινγκ, με 1.314 κρούσματα από τις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που αντιστοιχεί σε 506,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...