217
Ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τη φωτογραφία συμπολεμιστή τους στην κηδεία του, στο Λβιβ | REUTERS/Pavlo Palamarchuk

Κίεβο: Περισσότεροι από 10.000 οι νεκροί ουκρανοί στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:10
Ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τη φωτογραφία συμπολεμιστή τους στην κηδεία του, στο Λβιβ
|REUTERS/Pavlo Palamarchuk

Κίεβο: Περισσότεροι από 10.000 οι νεκροί ουκρανοί στρατιώτες

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 10:10

Στους 10.000-13.000 υπολογίζονται οι νεκροί ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη.

Πρόκειται για την πρώτη –από τα τέλη Αυγούστου– επίσημη εκτίμηση από την πλευρά του Κιέβου σχετικά με τις απώλειες του ουκρανικού στρατού, όταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε κάνει λόγο για σχεδόν 9.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατεύματος.

«Εχουμε επίσημα στοιχεία από το Γενικό Επιτελείο. Οι νεκροί ανέρχονται από 10.000 έως 13.000»,, είπε ο Ποντολιάκ στο δίκτυο Kanal 24 και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά του, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, επίσης σύμβουλος του Ζελένσκι, υποστήριξε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι οι απώλειες των Ρώσων στον πόλεμο είναι επτά φορές μεγαλύτερες από εκείνες των Ουκρανών.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος. Τον προηγούμενο μήνα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλι, εκτίμησε ότι περισσότεροι από 100.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες είναι οι απώλειες στην ουκρανική πλευρά.

Οσον αφορά τους αμάχους, το BBC είχε αναφέρει ότι έως τον Ιούνιο ήταν 3.600 άνθρωποι, αλλά από τότε, εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί κατά πολύ. Η ίδια πηγή υπολογίζει τους νεκρούς ρώσους στρατιώτες σε 18.600.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...