194
Το σχολείο στο οποίο διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό | Twitter

Καλιφόρνια: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 21:35
Το σχολείο στο οποίο διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό
|Twitter

Καλιφόρνια: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 21:35

Πέντε νεκροί και τουλάχιστον αλλά δύο παιδιά σε σοβαρή κατάσταση είναι ο τραγικός απολογισμός από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στις σχολικές εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας θανάσιμα πέντε άτομα, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Τεχάμα. Ο σερίφης της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τόσο τον θάνατο του δράστη, όσο και των τριών ατόμων, καθώς και τον τραυματισμό ενός αριθμού παιδιών, δεν ήταν σε θέση ωστόσο, να αναφερθεί στο κίνητρο.

«Κάποιοι μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα. Οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν σε ασφαλές σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νέο αιματηρό περιστατικό σε αμερικανικό σχολείο έληξε με τον θάνατο του δράστη, η περιοχή ωστόσο παρέμενε αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έφτασε με ένα αυτοκίνητο έξω από την πύλη του σχολικού συγκροτήματος, πριν ξεκινήσει το διδακτικό ωράριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς που προηγήθηκαν σε σπίτι, προτού εξελιχθεί το περιστατικό στο δημοτικό σχολείο.

Ο δράστης βρισκόταν σε παραλήρημα, φωνάζοντας ότι οι γείτονες σκότωσαν τον συγκάτοικό του. Ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε πάνω από 100 φορές και είναι θαύμα που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.