126
Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αστυνομίας και δημοτικός υπάλληλος ασφαλείας του Ασντόντ με συντρίμμια από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του μεγαλύτερου λιμανιού του Ισραήλ... | REUTERS/Amir Cohen

Το Ισραήλ αποφάσισε κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 22:45
Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αστυνομίας και δημοτικός υπάλληλος ασφαλείας του Ασντόντ με συντρίμμια από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του μεγαλύτερου λιμανιού του Ισραήλ...
|REUTERS/Amir Cohen

Το Ισραήλ αποφάσισε κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 22:45

Την απόφαση για μονομερή κατάπαυση του πυρός έπειτα από 11 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, έλαβε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ που συνεδρίασε επί τρεις ώρες υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Είχαν προηγηθεί ασφυκτικές πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να περιοριστεί η επιθετικότητα, όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον Ποστ σε έκτακτο δημοσίευμά της.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές το πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. Σύμφωνα με τoν κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ, οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν άμεσα, ωστόσο, άλλες πηγές ανέφεραν ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 2 π.μ. της Παρασκευής 21 Μαΐου.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι μια «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 2:00 π.μ. της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...