173
Δύο άνθρωποι αγωνίζονται να επιπλεύσουν μέσα στις λάσπες | REUTERS/Sivaram V

Ινδία: Περισσότεροι από 100 νεκροί – 150.000 οι εκτοπισμένοι από τις σαρωτικές πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 23:57
Δύο άνθρωποι αγωνίζονται να επιπλεύσουν μέσα στις λάσπες
|REUTERS/Sivaram V

Ινδία: Περισσότεροι από 100 νεκροί – 150.000 οι εκτοπισμένοι από τις σαρωτικές πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2018, 23:57

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την πολιτεία Κεράλα στην Ινδία, ενώ τουλάχιστον 150.000 είναι οι εκτοπισμένοι, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Αρχές.

«Ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται σε 106 νεκρούς. 1.331 καταυλισμοί άνοιξαν στην πολιτεία και 147.000 άνθρωποι έχουν σπεύσει εκεί έως αυτήν την ώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι Αρχές έκαναν λόγο για 86 νεκρούς.

Η πολιτεία της Κεράλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «εξαιρετικά σοβαρή» κρίση, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναραγί Βιτζαγιάν.

Περισσότεροι από 500 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στις πληγείσες περιοχές.

«Όλες οι συνοικίες έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, καθώς αναμένουμε νέες ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες 24 ώρες», επισήμανε ο εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών της Κεράλα.

Τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στις αεροπορικές συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί και χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν ισοπεδωθεί.

Με τη βοήθεια ελικοπτέρων οι Αρχές απομακρύνουν τους πλημμυροπαθείς που βρήκαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφουν εικόνες όπου σπίτια και ζώα παρασύρονται από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...