250
Η στιγμή της δεύτερης κατάρρευσης της γέφυρας | YouTube/Telegraph

Ινδία: Γέφυρα κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο λόγω… διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 10:48
Η στιγμή της δεύτερης κατάρρευσης της γέφυρας
|YouTube/Telegraph

Ινδία: Γέφυρα κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο λόγω… διαφθοράς

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 10:48

Μία γέφυρα για αυτοκίνητα, με τέσσερις λωρίδες, που βρισκόταν υπό κατασκευή στον ποταμό Γάγγη, κατέρρευσε τη Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, με τους πολίτες να κατηγορούν τις αρχές για διαφθορά.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα αλλά υπάρχουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με την Telegraph.

Η πρώτη φορά που κατέρρευσε η γέφυρα στο Μπιχάρ της Ινδίας, ήταν τον Απρίλιο του 2022. Το έργο ήταν προγραμματισμένο να έχει ολοκληρωθεί το 2019, αλλά υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις.

Σε βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες από τις όχθες του Γάγγη, φαίνεται να καταρρέει ένα τμήμα 250 μέτρων μέσα στον ποταμό. Το συνολικό μήκος της γέφυρας ήταν 3,6 χλμ.

Οι πολίτες κατηγορούν τις αρχές για διαφθορά, καθώς την πρώτη φορά που κατέρρευσε η γέφυρα, δεν υπήρξε καμία συνέπεια για την κατασκευαστική εταιρεία, που απλά συνέχισε το έργο. Η κυβέρνηση είχε αναθέσει τότε στο κρατικό τεχνολογικό ινστιτούτο να ερευνήσει τα αίτια. Η κατάρρευση αποδόθηκε σε ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση και η μοναδική πρόταση ήταν να γκρεμίσουν ένα ελαττωματικό της τμήμα, κάτι που δεν έγινε.

Κάποιοι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η νέα κατάρρευση κατέδειξε ότι η πρώτη φορά δεν έγινε μάθημα για τους αρμοδίους λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στην κυβέρνηση. Στην Ινδία άλλωστε, είναι συχνά τα περιστατικά καταστροφών σε υποδομές λόγω ελαττωματικής κατασκευής.

Ο Νίτις Κουμάρ, κυβερνήτης της πολιτείας Μπιχάρ υποσχέθηκε «αυστηρά μέτρα» (κατόπιν εορτής) και είπε: «Δεν κατασκευάζεται σωστά για αυτό καταρρέει. Επρεπε να είναι πιο γερή».

Τον Οκτώβριο του 2022, είχε καταρρεύσει κρεμαστή πεζογέφυρα στην πολιτεία Γκουτζαράτ, στον ποταμό Ματσού, με αποτέλεσμα τον θάνατο 135 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...