220
Μακέτες με τα υπό σχεδιασμόν νησιά της δανέζικης «Σίλικον Βάλεϊ» | Urban Power

Η «Σίλικον Βάλεϊ της Ευρώπης» θα κατασκευαστεί στην Κοπεγχάγη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 17:53
Μακέτες με τα υπό σχεδιασμόν νησιά της δανέζικης «Σίλικον Βάλεϊ»
|Urban Power

Η «Σίλικον Βάλεϊ της Ευρώπης» θα κατασκευαστεί στην Κοπεγχάγη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 17:53

H Κοπεγχάγη έχει ήδη τον μύθο της: πολλοί τη θεωρούν «ανοιχτή πόλη», κατοικημένη από ανθρώπους με «ανοιχτό μυαλό» και με «μοντέρνα νοοτροπία», πρωτεύουσα ενός κράτους προσανατολισμένου στην αποθέωση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών του.

Τώρα η Κοπεγχάγη θα προσθέσει και μία άλλη παράμετρο στον μύθο της: θα γίνει η «Σίλικον Βάλεϊ της Ευρώπης».

Και ανεμόμυλοι και επεξεργασία λυμάτων και χώροι αναψυχής – σε μακέτα (Urban Power)

Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι αρχιτέκτονες της εταιρείας Urban Power οι οποίοι σχεδίασαν εννέα τεχνητά νησιά στη νότια ακτή της πόλης με στόχο τη δημιουργία χώρων τεχνολογίας και παραγωγής ήπιας ενέργειας, αλλά και κατασκευής αντιπλημμυρικών φραγμάτων και δημοσίων χώρων αναψυχής.

Οι άνθρωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι αυτά τα νησιά μπορούν να αναπτυχθούν θεματικά, δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες  για την καινοτόμο βιομηχανία και την πρωτοποριακή έρευνα, για την «πράσινη τεχνολογία» και για τη βιοτεχνολογία.

Στην ευρωπαϊκή «Σίλικον Βάλεϊ» λοιπόν προβλέπεται να εγκατασταθούν 380 επιχειρήσεις και να προσφερθούν 12.000 θέσεις εργασίας. Εκεί θα δημιουργηθεί και η μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στη Βόρεια Ευρώπη με στόχο ενεργειακό αποτέλεσμα, ήτοι τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, σε ετήσια βάση, μέσω της παραγωγής του 25% της ενέργειας που καταναλώνει η πρωτεύουσα της Δανίας.

Η έναρξη των σχετικών εργασιών είναι προγραμματισμένη για το 2022, ενώ η ολοκλήρωσή τους προβλέπεται ότι θα γίνει το 2040.