193
Οι Οκτώ στον Αρειο Πάγο τον χειμώνα του 2017, όταν κρινόταν η μη έκδοσή τους στην Τουρκία | InTimeNews

H Aγκυρα απειλεί ξανά για τους Οκτώ: «Θα νιώθουν την ανάσα μας στον σβέρκο τους»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 22:23
Οι Οκτώ στον Αρειο Πάγο τον χειμώνα του 2017, όταν κρινόταν η μη έκδοσή τους στην Τουρκία
|InTimeNews

H Aγκυρα απειλεί ξανά για τους Οκτώ: «Θα νιώθουν την ανάσα μας στον σβέρκο τους»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 22:23

Ο Σουλτάνος δεν ξεχνά τους Οκτώ. Είτε επειδή του τους είχε τάξει ο Αλ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2016, εκείνες τις δραματικές ημέρες της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, είτε -κυρίως- επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει ότι μια δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και είναι Κράτος Δικαίου.

Ετσι, το βράδυ της Παρασκευής η Αγκυρα εκτόξευσε νέες απειλές για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που τον Ιούλιο του 2016 διέφυγαν στην Ελλάδα, ζήτησαν άσυλο και ο Αρειος Πάγος αρνήθηκε την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, μίλησε γενικά για τους «γκιουλενιστές», κάνοντας όμως και έμμεση αναφορά και στους οκτώ αξιωματικούς

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Καλίν, και όπως έγραψε το protothema.gr, «κάποια στιγμή θα συλληφθούν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες»

«Οι επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα. Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε πέντε χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO. Όλοι τους θα νιώθουν την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου.