188
O πρόεδρος της Κομισιόν (φωτογραφία αρχείου) | EPA/VASSIL DONEV/ΑΠΕ

Γιούνκερ: Αποτελεί πρόβλημα η συμμετοχή του Ορμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 16:34
O πρόεδρος της Κομισιόν (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/VASSIL DONEV/ΑΠΕ

Γιούνκερ: Αποτελεί πρόβλημα η συμμετοχή του Ορμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 16:34

Ως «πρόβλημα» χαρακτηρίζει τη συμμετοχή του κυβερνώντος κόμματος της Ουγγαρίας, υπό την ηγεσία του Βίκτορ Ορμπαν, στο ΕΛΚ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως έγραψε το euractiv, στον πρόεδρο της Κομισιόν ετέθη, την Πέμπτη, ερώτημα αναφορικά με τη συνεχιζόμενη προσχώρηση του Fidesz στο κεντροδεξιό ΕΛΚ.
Ο κ. Γιούνκερ απάντησε, δίχως περιστροφές «ναι, για μένα αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Ο ούγγρος πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία ενώπιον των Ευρωβουλευτών αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης κυρώσεων σε βάρος της Ουγγαρίας για παραβίαση του κράτους δικαίου.

Οι Ευρωβουλευτές, στη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, πρόκειται να ψηφίσουν  τη σχετική έκθεση με την οποία η Ουγγαρία ενδέχεται να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου της στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ηγέτης του ΕΛΚ, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «ευνοϊκή μεταχείριση σε θέματα θεμελιωδών αξιών».

Το βέβαιο είναι ότι η ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να δώσει στα μέλη του ΕΛΚ «τροφή για σκέψη» λίγο πριν από την επερχόμενη Σύνοδο κορυφής του Σάλτσμπουργκ και πριν από το συνέδριο του Ελσίνκι τον Νοέμβριο, εκεί όπου τα μέλη θα επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρο της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...