373
Η Σέλμα Στερν και ο Νικ Μπλόμε, στελέχη της Bild, παρουσιάζουν το πρότζεκτ της νέου προϊόντος της εταιρείας Springer | Springer

Γερμανία: Οι πολιτικές εξελίξεις γέννησαν και το Bild Politik

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 07:00
Η Σέλμα Στερν και ο Νικ Μπλόμε, στελέχη της Bild, παρουσιάζουν το πρότζεκτ της νέου προϊόντος της εταιρείας Springer
|Springer

Γερμανία: Οι πολιτικές εξελίξεις γέννησαν και το Bild Politik

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 07:00

Πανθομολογούμενο γεγονός στη Γερμανία: η πολιτική σκηνή τής οικονομικά ισχυρότερης χώρας της ΕΕ άλλαξε ήδη με την απόφαση της Ανγκελα Μέρκελ να αποσυρθεί.

Μάλιστα η διαμόρφωση νέων συσχετισμών θεωρείται διαδικασία οιονεί εν εξελίξει, τροφοδοτούμενη από τη δυναμική των κεντροαριστερών Πρασίνων, από το έρεισμα των ακροδεξιών της «Εναλλακτικής» στις ανατολικές επαρχίες και από την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατίας.

Τη συγκυρία της αφύπνισης του ενδιαφέροντος των Γερμανών για τα πολιτικά δρώμενα δεν ήταν δυνατόν να μη σπεύσει να εκμεταλλευθεί η εκδοτική επιχείρηση Springer, εκδότρια της Bild, ρίχνοντας στην αγορά του Τύπου ένα καινούργιο προϊόν. Η Bild, ως γνωστόν, είναι μία «λαϊκή» εφημερίδα, δημοφιλέστατη στη Γερμανία καθώς οι πωλήσεις της υπερβαίνουν το 1,4 εκατομμύριο φύλλα ημερησίως.

Το νέο προϊόν της Springer θα είναι χάρτινο, θα τιτλοφορείται Bild Politik και θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους. Η καινοτομία, όπως την παρουσιάζουν οι άνθρωποι της Bild, έγκειται στη διάρθρωση της ύλης: το νέο εβδομαδιαίο περιοδικό θα σπάσει όλους τους κανόνες της παραδοσιακής πολιτικής δημοσιογραφίας αφού τα «πιο σημαντικά της εβδομάδας» θέματά του θα καταχωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες οι οποίες θα επιγράφονται «οργή», «χαρά» και «περιέργεια»…

To logo του νέου εγχειρήματος της Springer

Προσώρας δεν υπάρχει πληροφόρηση για την τιμή του προϊόντος.

«Με τη συνεχή ροή πληροφοριών, τα social media εγείρουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι πολλοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια εφημερίδα που ιεραρχεί τα θέματα» λέει η Σέλμα Στερν, από το επιτελείο του τμήματος δημοσιογραφικών προϊόντων της Springer, όπως γράφει και το γαλλικό Les Echos.fr.

To νέο περιοδικό της εταιρείας Springer έρχεται μετά την αναστολή εκδόσεως του ποδοσφαιρικού φύλλου της Bild, του Fussbald Bild, το οποίο δεν τα κατάφερε στο… σκοράρισμα.

Η Bild και ο Μπελ

Οσον αφορά τις πολιτικές «παρακαταθήκες» της Bild, ας μνημονευθεί εδώ το μυθιστόρημα του Νομπελίστα Χάινριχ Μπελ «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» στο οποίο φωτίζεται ο ρόλος ενός ευτελούς φύλλου (ταμπλόιντ) της δεκαετίας του ’70 το οποίο ο συγγραφέας βάφτισε «Η Εφημερίδα» αλλά δεν είναι άλλο από την Bild.

Στο μυθιστόρημα του μεγάλου γερμανού συγγραφέα ένας αθώος άνθρωπος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας καταστρέφεται από τον αήθη κιτρινισμό και την «αντιτρομοκρατική» υστερία του δυτικογερμανικού Τύπου (το ιστορικό φόντο είναι η εποχή της δράσης του Κόκκινου Στρατού/RAF).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...