149
Αυτή τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία | police-twitter

Επίθεση στο Μανχάταν: Ανθρωποκυνηγητό για ουζμπέκο συνεργάτη του τρομοκράτη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 23:45
Αυτή τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία
|police-twitter

Επίθεση στο Μανχάταν: Ανθρωποκυνηγητό για ουζμπέκο συνεργάτη του τρομοκράτη

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 23:45

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Ουζμπεκικής καταγωγής Mukhammadzoir Kadirov έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να συνδέεται με τον 29χρονο τρομοκράτη Σαϊφουλό Σαϊποφ, ο οποίος τη Δευτέρα επιτέθηκε με φορτηγάκι σε πεζούς και ποδηλάτες στο Νότιο Μανχάταν, σκοτώνοντας 8 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15, καθώς φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η ομοσπονδιακή αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Ουζμπέκου, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να συνεργάστηκε με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, ή να ήταν στην ίδια τρομοκρατική ομάδα.

Ο Σαΐποφ δέχθηκε τα πυρά και συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγα λεπτά μετά το μακελειό που προκάλεσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Μέχρι την Τετάρτη, μια ημέρα μετά, βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, ενώ μόλις ξύπνησε δήλωσε περήφανος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε επί αμερικανικού εδάφους, μετά την έλευσή του το 2010 με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...