211
Καλώς ήρθες, δολάριο... | REUTERS/Alexandre Meneghini

Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο στην Αβάνα – έπειτα από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2016, 19:45
Καλώς ήρθες, δολάριο...
|REUTERS/Alexandre Meneghini

Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο στην Αβάνα – έπειτα από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2016, 19:45

Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Adonia κατέπλευσε έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια στο λιμάνι της Αβάνας στην Κούβα. Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών είχαν διακοπεί το 1961 και άρχισαν ξανά με πρωτοβουλία του Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο.

Κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα της παλιάς πόλης και επεφύλαξαν στους επισκέπτες θερμό καλωσόρισμα.

Οι, περίπου, 700 αμερικανοί πολίτες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο χαιρετούσαν από τα καταστρώματα του πλοίου.

«Το να γίνεις μέρος της ιστορίας και να προετοιμάσεις τις εξελίξεις για ένα πιο θετικό μέλλον για όλους είναι μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που μια εταιρεία μπορεί να έχει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Carnival, Αρνολντ Ντόναλντ.

Το Adonia πραγματοποιεί το πρώτο από τα εβδομαδιαία ταξίδια που θα κάνουν τα πλοία της Carnival δυο φορές τον μήνα, με στόχο την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μετά την επανέναρξη των επαφών τον Δεκέμβριο του 2014. Οι επιβάτες της κρουαζιέρας που έχουν αγοράσει το εισιτήριό τους μεταξύ 1.800 και 7.000 δολαρίων, έχουν στο πρόγραμμά τους και μια σειρά από πολιτιστικές δραστηριότητες στα λιμάνια του νησιού, Αβάνα, Σιενφουέγος και Σαντιάγκο ντε Κούβα.

Ο κατάπλους του αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου επιβεβαιώνει τη σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, μετά και την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Κούβα, πριν από μερικούς μήνες – ας μη συνυπολογίσουμε και τη συναυλία των Rolling Stones εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...