302
«Μία σφαίρα και έπεσε κάτω» δήλωσε η Τζούντι Κόχραν | .

«Αγριο» Τέξας: ηλικιωμένη σκότωσε αλιγάτορα που της είχε φάει το πόνι

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 20:20
«Μία σφαίρα και έπεσε κάτω» δήλωσε η Τζούντι Κόχραν
|.

«Αγριο» Τέξας: ηλικιωμένη σκότωσε αλιγάτορα που της είχε φάει το πόνι

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 20:20

Εκδίκηση -με λίγα χρόνια καθυστέρηση- πήρε μία ηλικιωμένη γυναίκα από  έναν τεράστιο αλιγάτορα που πριν κάποια χρόνια φαίνεται πως είχε σκοτώσει ένα από τα πόνι της,

Η Τζούντι Κόχραν, ηλικίας 73 ετών και δήμαρχος της αγροτικής πόλης Λίβινγκστον στο Τέξας, υποστήριξε ότι αυτή της η κίνηση -να πυροβολήσει δηλαδή το τεράστιο ερπετό- αποτελεί και ένα χρήσιμο μάθημα για τα παιδιά της. «Οπως είπα. Μην τα βάλετε με την γιαγιά» εξήγησε χαριτολογώντας.

Η κομητεία Πολκ στην οποία ανήκει η μικρή πόλη όπου ζει η Τζούντι, είναι μία από τις μόλις 12 κομητείες του Τέξας που επιτρέπουν το κυνήγι αλιγάτορα.

Η περίοδος του κυνηγιού κρατά μόλις 20 ημέρες ενώ οι αλιγάτορες πρέπει πρώτα να πιαστούν σε ένα γάντζο – δόλωμα και μετά μπορούν να θανατωθούν.

«Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να σκοτώσεις έναν αλιγάτορα στην κομητεία Πολκ» δήλωσε και η κυρία Κόχραν. «Πρέπει να έχεις άδεια και να την ειδικά καρτέλα από βιολόγο άγριας ζωής. Επίσης πρέπει πρώτα να τον πιάσεις με το γάντζο. Δεν πάμε απλά στο δάσος και τους κυνηγάμε» συμπλήρωσε.

Ο γαμπρός της κυρίας Κόχραν, Σκοτ Χιούτζ, δελέασε τον αλιγάτορα χρησιμοποιώντας ένα νεκρό ρακούν. Μάλιστα του έβαλε αλάτι για να το κάνει πιο γευστικό και το πέταξε στην λίμνη.

Ο θηρευτής δεν άργησε να εμφανιστεί, άρπαξε το ρακούν όμως πιάστηκε στον γάντζο που είχε τοποθετήσει ο Σκοτ. Επειτα ανέλαβε δράση η κυρία Κόχραν που πυροβόλησε και σκότωσε τον αλιγάτορα. «Μία σφαίρα στο κεφάλι και έπεσε κάτω» δήλωσε θριαμβευτικά η δήμαρχος.

Η ίδια πρόσθεσε: «Συνήθως, οι αλιγάτορες δεν μας ενοχλούν αλλά τον συγκεκριμένο τον ψάχναμε. Νομίζουμε ότι αυτός ο αλιγάτορας έφαγε ένα από τα πόνι μας μερικά χρόνια πριν».

Τώρα, η κυρία Κόχραν σχεδιάζει να τοποθετήσει το κεφάλι του ζώου στο γραφείο της σαν ενθύμιο ενώ ανυπομονεί να δοκιμάσει το κρέας του. Και φυσικά δεν θα ξεχάσει να φτιάξει ένα νέο ζευγάρι μπότες από το δέρμα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...