595
H Σάρα Εβεραρντ και ο Γουέιν Κάζενς που κατηγορείται για την δολοφονία της | .

Αυτός είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία της Σάρα Εβεραρντ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2021, 15:25
H Σάρα Εβεραρντ και ο Γουέιν Κάζενς που κατηγορείται για την δολοφονία της
|.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία της Σάρα Εβεραρντ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2021, 15:25

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας κατηγορείται ότι απήγαγε τη Σάρα Έβεραρντ καθώς περπατούσε σε έναν δρόμο στο Λονδίνο κατευθυνόμενη προς το σπίτι της λίγο πριν τη δολοφονήσει.

Την προηγούμενη Παρασκευή μετά από εκτεταμένη έρευνα, ο Γουέιν Κάζενς κατηγορήθηκε για το αποτρόπαιο έγκλημα και οι Αρχές τον κάλεσαν να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ το Σάββατο για την πρώτη του ακρόαση.

Νωρίτερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα που βρέθηκαν σε δασικές εκτάσεις στο Ασφορντ του Κεντ ανήκε στην 33χρονη.

Σύμφωνα με τον Guardian, η απόφαση να κατηγορηθεί για το έγκλημα ο 48χρονος Κάζενς ελήφθη από δικηγόρους της βασιλικής Αρχής του Στέμματος (CPS), η οποία είναι αρμόδια για τις ποινικές διαδικασίες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Η Ρόζμαρι Αϊνσλι, επικεφαλής ειδικού εγκλήματος της CPS, δήλωσε: «Μετά από παραπομπή αποδεικτικών στοιχείων από τη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με το θάνατο της Σάρα Εβεραρντ, η CPS εξουσιοδότησε την αστυνομία να κατηγορήσει τον Γουέιν Κάζενς για φόνο και απαγωγή.

Ερευνες στο σημείο όπου βρέθηκε η 33χρονη

«Το καθήκον της CPS δεν είναι να αποφασίσει εάν ένα άτομο είναι ένοχο για ποινικό αδίκημα, αλλά να κάνει δίκαιες, ανεξάρτητες και αντικειμενικές εκτιμήσεις σχετικά με το κατά πόσον είναι σκόπιμο να υποβληθούν κατηγορίες προς εξέταση στο δικαστήριο» τόνισε.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι εκατοντάδες αξιωματικοί της εργάζονταν για την έρευνα, υποστηριζόμενοι από συναδέλφους τους της αστυνομίας του Κεντ.

Ο Κάζενς συνελήφθη στο σπίτι του στο Κεντ την Τρίτη. Οπως έγινε γνωστό, στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ένα γκαράζ την οικογένειάς του στην περιοχή.

Μετά την ανακοίνωση κατά του αστυνομικού της, η Μητροπολιτική Αστυνομία αποκάλυψε ότι ήταν στο Σώμα για πάνω από δύο χρόνια, ξεκινώντας ως τοπικός αξιωματικός πριν μεταφερθεί στη μονάδα που φρουρεί τις πρεσβείες στην πρωτεύουσα.

Θυμίζουμε ότι η Έβεραρντ εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαρτίου, όταν έφυγε από φιλικό σπίτι στο Μπρίξτον στο νότιο Λονδίνο για να επιστρέψει στο σπίτι της στο γειτονικό Κλάπαμ.

Δεκάδες ανθοδέσμες στην μνήμη της Σάρα

Έξι ημέρες μετά την τελευταία φορά που εθεάθη η Σάρα, στις 9 Μαρτίου η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλός της είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για την εξαφάνισή της. Ο Κάζενς συνελήφθη αρχικά ως ύποπτος για απαγωγή, και την επόμενη ημέρα κατηγορήθηκε και για την δολοφονία, ενώ επιπλέον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού στο νότιο Λονδίνο.

Μαζί με τον Κάζενς συνελήφθη και μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών με την υποψία ότι βοήθησε τον δράστη ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι για δεύτερη φορά μετά τη σύλληψή του, ο Κάζενς τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο κελί του σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Οργανώσεις για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρίες για το Σαββατοκύριακο ενώ οι ερευνητές εξακολουθούν να ζητούν πληροφορίες καθώς συνεχίζουν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση της 33χρονης.

Σε μια δήλωση, η οικογένεια της Σάρα είπε για την απώλεια της:

«Η Σάρα ήταν έξυπνη και πανέμορφη – μια υπέροχη κόρη και αδελφή. Ήταν ευγενική και γεμάτη ιδέες, αξιόπιστη ενώ νοιαζόταν για τους άλλους.. Πάντα έδινε προτεραιότητα στους άλλους και είχε την πιο εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ.

Ήταν δυνατή και ηθική, ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν και έφερε τόση χαρά στη ζωή μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και την οικογένειά μας για όλη την υποστήριξή τους σε αυτή τη φοβερή περίοδο και ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους της Σάρα, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...