385
Η Αγιάνα Πρίσλεϊ, χαρούμενη, γράφει ιστορία... | REUTERS/Brian Snyder

Αυτή είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα από τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 07:35
Η Αγιάνα Πρίσλεϊ, χαρούμενη, γράφει ιστορία...
|REUTERS/Brian Snyder

Αυτή είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα από τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 07:35

«Νέα νίκη επιτυγχάνει η αντισυστημική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ».
Αλλά η είδηση δεν είναι μόνο αυτή…

Ούτε καν το ότι μία ακόμη γυναίκα μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των ενδιάμεσων εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το σπουδαίο νέο, σύμφωνα με το BBC, είναι ότι η Αφροαμερικανίδα Αγιάνα Πρίσλεϊ, πρώην δημοτική σύμβουλος στη Βοστώνη, κέρδισε μία έδρα στο Κογκρέσο.

Η 44χρονη, η οποία πριν από οκτώ χρόνια έγινε η πρώτη μαύρη που εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της Βοστώνης, εκθρόνισε τον 66χρονο Δημοκρατικό Μάικλ Καπουάνο, ο οποίος εκπροσωπεί αυτή την εκλογική περιφέρεια στο Κογκρέσο εδώ και 20 χρόνια.

Ετσι, και καθώς στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, δεν υπάρχει Ρεπουμπλικάνος ως αντίπαλος, η Πρίσλεϊ θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα εκπροσωπήσει τη Μασαχουσέτη στο Κογκρέσο.

«Θα λέγαμε ότι η αλλαγή προχωράει», δήλωσε η ίδια, απευθυνόμενη στους υποστηρικτές της, μετά τη νίκη της. «Η εποχή αυτή απαιτεί περισσότερα από τους ηγέτες μας και από το κόμμα μας. Αυτή η εποχή απαιτεί μια τολμηρή, ασυμβίβαστη προσέγγιση στη διακυβέρνηση. Δεν είναι αρκετό να δούμε τους Δημοκρατικούς πίσω στην εξουσία, αλλά έχει σημασία ποιοι είναι αυτοί οι Δημοκρατικοί».

Η Πρίσλεϊ, με καταγωγή από το Σικάγο, είχε τονίσει στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας την εμπειρία της ως μία γυναίκα η οποία έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση. Επίσης, είχε σημειώσει ότι βρίσκεται κοντά στις λαϊκές τάξεις, θέλοντας να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι θα ακολουθήσει διαφορετικό στυλ στην πολιτική.

Η Πρίσλεϊ, που είχε λάβει τη στήριξη μεγάλων εφημερίδων όπως η Boston Globe, ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και στην ομάδα των γυναικών που κερδίζουν σε ισχύ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Η νεαρή Νεοϋορκέζα Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές -κόρη μιας Πορτορικανής και, ταυτόχρονα, η πρώτη νέα γυναίκα που στα τέλη Ιουνίου κατέγραψε αιφνιδιαστική νίκη στις προκριματικές εκλογές για το Κογκρέσο, έναντι ενός αντίστοιχου βετεράνου των Δημοκρατικών, του 56χρονου Τζο Κρόουλι- συνεχάρη μέσω Twitter «την αδελφή της».

Επίσης, χαιρέτισε την «ιστορική πορεία», όπως υπογράμμισε, της Πρίσλεϊ προς το Κογκρέσο.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία ακόμη επιτυχία για τους προοδευτικούς νέους που αντιπροσωπεύουν το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο μετρά όλο και περισσότερες γυναίκες υποψήφιες. Οπως, δηλαδή, τόνισε και η Πρίσλεϊ – η πολιτικός με το αγαπημένο επίθετο, λόγω Ελβις, του «Βασιλιά»: «Η αλλαγή έρχεται».

(REUTERS/Brian Snyder)

Η οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι γένους θηλυκού…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...