145
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μαζί με την οικογένειά του όταν έγινε γνωστή η ήττα του στις εκλογές | REUTERS/Loren Elliott

Αυστραλία: Η συντηρητική συμμαχία του Σκοτ Μόρισον ηττήθηκε στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 16:43
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μαζί με την οικογένειά του όταν έγινε γνωστή η ήττα του στις εκλογές
|REUTERS/Loren Elliott

Αυστραλία: Η συντηρητική συμμαχία του Σκοτ Μόρισον ηττήθηκε στις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 16:43

Ο συντηρητικός συνασπισμός έχασε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στην Αυστραλία, σύμφωνα με προβλέψεις που δημοσιοποιήθηκαν από μέσα ενημέρωσης μετά την καταμέτρηση περίπου των μισών ψήφων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αναγνώρισε την ήττα του.

Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Αντονι Αλμπανέζι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αλλά πιθανόν να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει αρκετές έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τόσο η συντηρητική συμμαχία όσο και οι Εργατικοί χάνουν έδαφος έναντι των μικρότερων κομμάτων όπως οι Πράσινοι και κάποιοι ανεξάρτητοι προσανατολισμένοι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το ABC, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τον κατώτερο απαιτούμενο αριθμό των 76 εδρών για να έχει πλειοψηφία στην βουλή των 151 εδρών, αλλά οι Εργατικοί φαίνεται να κερδίζουν πάνω από 70 έδρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News