269
Πολύς κόσμος, καμία μάσκα, στα αυτοσχέδια πάρτι της Βαρκελώνης | REUTERS/Nacho Doce

Κορονοπάρτι α λα ισπανικά: το «έκαψαν» και στη Βαρκελώνη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 16:33
Πολύς κόσμος, καμία μάσκα, στα αυτοσχέδια πάρτι της Βαρκελώνης
|REUTERS/Nacho Doce

Κορονοπάρτι α λα ισπανικά: το «έκαψαν» και στη Βαρκελώνη

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 16:33

Οπου υπάρχουν περιορισμοί, υπάρχουν και κορονοπάρτι, αλλά και όπου τελειώνουν οι περιορισμοί, στήνονται ακόμη μεγαλύτερα πάρτι…

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η αστυνομία στη Βαρκελώνη αναγκάστηκε να απομακρύνει από τους δρόμους και τις παραλίες 16.000 άτομα –στην πλειονότητά τους νέοι– που είχαν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους για να γιορτάσουν το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, έπειτα από έξι μήνες.

Στους δρόμους της Βαρκελώνης το πλήθος αγκαλιαζόταν, χόρευε και τραγουδούσε και έπινε ομαδικά. Κάποιοι –μάλλον πολλοί– από αυτούς δεν τηρούσαν το μέτρο των αποστάσεων ή άλλους περιορισμούς, ισχυρίζεται η αστυνομία.

Αν και τα περισσότερα μέτρα έχουν αρθεί στην Καταλονία, γράφουν οι Times, ισχύουν ακόμα περιορισμοί σε μπαρ και εστιατόρια. Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε ανοικτούς και σε κλειστούς χώρους στην Ισπανία, αλλά οι συμμετέχοντες στα πάρτι δεν τηρούσαν αυτό τον περιορισμό. Προ ημερών ήρθη και η απαγόρευση ταξιδιών ανάμεσα στις περιφέρειες της Ισπανίας.

Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι θα ήταν άδικο ύστερα από τόσο κόπο και περίπου 80.000 νεκρούς, η Ισπανία να κάνει βήματα προς τα πίσω. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Βαρκελώνη θέλουν βέβαια να απολαύσουν την πόλη, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη και να φορούν μάσκα, προσθέτουν οι Αρχές.

Ούτε και οι υπεύθυνοι των χώρων διασκέδασης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τους περιορισμούς, καθώς θεωρούν ότι η απαγόρευση παραμονής σε κλειστούς χώρους μετά τις 11:00 ενθαρρύνει τη συγκέντρωση σε ανοιχτά σημεία, χωρίς τήρηση μέτρων, ενώ βέβαια πάρα πολλοί νέοι βγαίνουν από το σπίτι γύρω στα μεσάνυχτα.

Πάντως, η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα προχωρά. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το 31,4% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 14,7% είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News