193
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, είχε ασκήσει την ιατρική πριν αναμειχθεί με την πολιτική | Steve Humphreys/Pool via REUTERS/File Photo

Κορονοϊός: Τηλεφωνικές εφημερίες θα κάνει ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 07:17
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, είχε ασκήσει την ιατρική πριν αναμειχθεί με την πολιτική
|Steve Humphreys/Pool via REUTERS/File Photo

Κορονοϊός: Τηλεφωνικές εφημερίες θα κάνει ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 07:17

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, πτυχιούχος Ιατρικής, θα εργάζεται στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μια φορά την εβδομάδα όσο θα διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, ο Βαράντκαρ, ο οποίος είχε πάρει πτυχίο ιατρικής από το πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Δουβλίνου το 2003, θα αξιολογεί τηλεφωνικά τα συμπτώματα ασθενών που έχουν εκτεθεί.

Ο Βαράντκαρ, γιος γιατρού και νοσηλεύτριας, ασκούσε την ιατρική για επτά χρόνια πριν την εγκαταλείψει για την πολιτική. Ο σύντροφός του, Μάθιου Μπάρετ, οι δύο αδελφές του και οι σύζυγοί τους εργάζονται όλοι στο ιρλανδικό σύστημα υγείας.

Τον Μάρτιο, όταν η πανδημία άρχιζε να εξαπλώνεται στην Ιρλανδία, το σύστημα υγείας απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν στην ενεργό δράση πτυχιούχοι και πρώην επαγγελματίες γιατροί που δεν δραστηριοποιούνται πλέον στον τομέα. Πάνω από 60.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν.

Ο υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις απηύθυνε μάλιστα αγωνιώδη έκκληση προς τους πρώην επαγγελματίες της υγείας, καθώς το σύστημα περίθαλψης αντιμετώπιζε ολοένα περισσότερες δυσκολίες: «η χώρα σου σε χρειάζεται», είχε τονίσει.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας, ως χθες Κυριακή, η χώρα θρηνούσε 158 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, επί συνόλου 4.994 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...