Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Με τσάρτερ επιστρέφουν από το Λονδίνο 100 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

Θρίλερ με την κόρη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου που καταγράφηκε ως το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ασθένειας. Το σχολείο της έκλεισε μεν προληπτικά, αλλά η ίδια ήταν στη Βρετανία σε εκδρομή με τους συμμαθητές της
Protagon Team

Το προληπτικό κλείσιμο του Κολλεγίου Αθηνών (εδώ) λόγω της φοίτησης εκεί της κόρης της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου, που καταγράφηκε ως το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού, δεν ήταν αρκετό: είχαν ήδη φύγει 100 μαθητές του σχολείου για εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, μαζί μάλιστα με το κορίτσι.

Ετσι, με τσάρτερ που ναυλώθηκε από το σχολείο θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα.

Οπως ωστόσο μετέδωσε ο Θανάσης Γκαβός, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη βρετανική πρωτεύουσα, η κόρη της 40χρονης δεν έχει εξεταστεί από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές, παρά τις πιέσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Ετσι είναι πιθανό να μην επιστρέψει μαζί με τους συμμαθητές της στην πτήση τσάρτερ.

Στο μεταξύ ένα πρώτο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ουαλία καθώς και άλλα δύο στην Αγγλία, φτάνοντας τα 19 συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού COVID-19 επιβεβαιώθηκε στην Ουαλία το πρωί της Παρασκευής, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν δύο ακόμα κρούσματα στην Αγγλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων φορέων του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο στους 19.

Το περιστατικό στην Ουαλία αφορά άτομο που πρόσφατα επισκέφθηκε τη βόρεια Ιταλία.