323
Νεκρός από κορονοϊό μεταφέρεται μέσα σε φέρετρο τυλιγμένο με νάιλον | Reuters

Κορονοϊός: Στο Εκουαδόρ θάβουν τους νεκρούς σε φέρετρα από χαρτόνι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 20:13
Νεκρός από κορονοϊό μεταφέρεται μέσα σε φέρετρο τυλιγμένο με νάιλον
|Reuters

Κορονοϊός: Στο Εκουαδόρ θάβουν τους νεκρούς σε φέρετρα από χαρτόνι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 20:13

Οι Αρχές του Γκουαγιακίλ, της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης του Ισημερινού, θα μοιράσουν στους κατοίκους 4.000 φέρετρα από χαρτόνι λόγω έλλειψης των παραδοσιακών ξύλινων.

Οπως αναφέρει ο Guardian, οι υπηρεσίες Υγείας παλεύουν να διαχειριστούν τον αριθμό των νεκρών λόγω του κορονοϊού στην πόλη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και τα γραφεία τελετών έχουν ξεμείνει από φέρετρα.

Ο Ισημερινός παλεύει να συλλέξει τους νεκρούς από τα σπίτια, ειδικά στο Γκουαγιακίλ, καθώς εξαπλώνεται επικίνδυνα ο κορονοϊός.

Ο επίσημος αριθμός εκείνων που πέθαναν στη χώρα επειδή κόλλησαν τον ιό ανέρχεται σε 180, αλλά ο πρόεδρος Λενίν Μορένο δήλωσε πως ενδεχομένως ο συγκεκριμένος αριθμός να είναι πλασματικός, καθώς καταμετρώνται μόνο οι περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Τα φέρετρα από χαρτόνι που επιστρατεύτηκαν λόγω της έλλειψης των κανονικών

Το Γκουαγιακίλ, περίπου 400 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Κίτο, βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και οι κάτοικοι λένε πως χρειάζεται να περιμένουν μέρες μέχρι να περισυλλεχθούν οι νεκροί.

Σε πολλές συνοικίες της πόλης σοροί νεκρών είναι παρατημένες στους δρόμους.

Οι οικείοι των θυμάτων απευθύνουν έκκληση στις αρχές του κράτους για βοήθεια, αφού δεν μπορούν να απομακρύνουν τα άψυχα κορμιά των αγαπημένων προσώπων τους από τα σπίτια και τις γειτονιές τους.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα, έδωσε άδεια στους υπαλλήλους των νεκροταφείων να σπάσουν την εθνική καραντίνα και να δουλεύουν μέρα και νύχτα ενώ έχει επιστρατεύσει ομάδες στρατιωτών και αστυνομικών για την περισυλλογή των σορών από νοσοκομεία, σπίτια και δρόμους.

Ωστόσο, οι εκκλήσεις πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται για μέρες να κοιμούνται και να ξυπνούν δίπλα στους νεκρούς συγγενείς τους.

Η κάτοικος της πόλης, Μπέρθα Σαλίνας είπε στο BBC News Mundo πως πέρασαν τέσσερις ημέρες μέχρι να απομακρύνουν από το σπίτι της τις σορούς της αδερφής της και του κουνιάδου της.

Η οικογένεια τύλιξε τα πτώματα σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες στη συνέχεια έκαψαν όταν ήρθαν να τα πάρουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...