170
Η αίθουσα Τύπου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιείται η ενημέρωση στη 1 μ.μ. | Protagon

Κορονοϊός: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα, πόσοι νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η αίθουσα Τύπου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιείται η ενημέρωση στη 1 μ.μ.
|Protagon

Κορονοϊός: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα, πόσοι νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέα στοιχεία για την πορεία της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Τρίτη στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αυτά, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, από τα οποία τα 36 βρίσκονται σε νοσοκομείο και τα 109 σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το 72% των ενεργών κρουσμάτων εντοπίζονται σε τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες του νομού.

Η μία από αυτές είναι το κέντρο της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 66. Από αυτά, τα οκτώ νοσηλεύονται, ενώ τα υπόλοιπα 58 βρίσκονται απομονωμένα στο σπίτι.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα, ότι από τα 145 ενεργά κρούσματα της Αττικής, άλλοι 596 άνθρωποι ιχνηλατήθηκαν ως υψηλού ή χαμηλού κινδύνου στενές επαφές και όλοι τους βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Ξέρουμε για όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...