224
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί ψευδείς ειδήσεις για θέματα δημόσιας υγείας και όχι μόνο... | George Vitsaras / SOOC

Κορονοϊός: Μήνυση στην εφημερίδα «Μακελειό» έκανε ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:28
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί ψευδείς ειδήσεις για θέματα δημόσιας υγείας και όχι μόνο...
| George Vitsaras / SOOC

Κορονοϊός: Μήνυση στην εφημερίδα «Μακελειό» έκανε ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:28

Μήνυση κατά της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «Μακελειό» κατατέθηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς η εφημερίδα φέρεται να δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό, που αποτελεί μείζον θέμα δημόσιας υγείας.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας πάντως την Παρασκευή αφορούσε προσωπικά τον κ. Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας κατηγορεί την εφημερίδα «για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που προκαλούν φόβο στον πληθυσμό, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια υγεία της χώρας και σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα».

Συνεργάτες του υπουργού τόνισαν ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει άθλια παιχνίδια δημοσιότητας, δημιουργώντας ανησυχία στον κόσμο», και είχαν προειδοποιήσει μέσω των διαπιστευμένων συντακτών υγείας ότι πρόκειται να ακολουθήσουν μηνύσεις.

Γενικά ο κ. Κικίλιας έχει εμφανιστεί ιδιαίτερα αυστηρός με τη διαχείριση από τρίτους της κατάστασης με τον Covid-19.

Tην Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας, ο υπουργός καυτηρίασε συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών και μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (εδώ).

Οι δηλώσεις του κ. Κικίλια έγιναν με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, παρά την κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε τις επίσημες εκδηλώσεις. «Με αφορμή αυτό που έγινε από κάποιους στα καρναβάλια, να αναρωτηθούν ξανά για τη συμπεριφορά τους», σχολίασε χαρακτηριστικά για τους «επαναστάτες» του τελευταίου Σαββατοκύριακου της Αποκριάς στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...