167
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Κορονοϊός: Κατέληξε ανεμβολίαστος 20χρονος στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 17:05
Φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

Κορονοϊός: Κατέληξε ανεμβολίαστος 20χρονος στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 17:05

Κατέληξε έπειτα από οκτώ μέρες νοσηλείας στην Εντατική του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ένας 20χρονος που δεν είχε εμβολιασθεί. Την περίπτωσή του ανέφερε νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, για να τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Ο 20χρονος είχε ήπιο αναπνευστικό νόσημα.

Είχε διαγνωσθεί με κορoνοϊό στις αρχές του Σεπτεμβρίου και στις 16 του μήνα μπήκε για νοσηλεία στο Παπανικολάου. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η κατάστασή του ήταν ήδη πολύ σοβαρή όταν αναζήτησε ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο. Μάλιστα, εμφάνισε πνευμονική εμβολή, μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19, και ακολούθως έμφραγμα του μυοκαρδίου, όλα άμεσα συνδεδεμένα με τη λοίμωξη.

Ο 21χρονος εισήχθη στην Εντατική και διασωληνώθηκε. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα επεσήμανε ότι όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης. Οπως είπε χαρακτηριστικά, στους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στη 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...