269
Οχι απλώς με μάσκα, αλλά με προστατευτική στολή εργάζεται ο ταμίας σε σουπερμάρκετ της Γουχάν | China Daily via REUTERS

Κορονοϊός: Ετρεξε 50 χλμ. στο… σαλόνι του λόγω καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 12:51
Οχι απλώς με μάσκα, αλλά με προστατευτική στολή εργάζεται ο ταμίας σε σουπερμάρκετ της Γουχάν
|China Daily via REUTERS

Κορονοϊός: Ετρεξε 50 χλμ. στο… σαλόνι του λόγω καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 12:51

Eνας κινέζος μαραθωνοδρόμος, που έχει κλειστεί υποχρεωτικά στο σπίτι του λόγω του κορονοϊού, δεν το έβαλε κάτω, παρά την καραντίνα, και συνέχισε την προπόνηση μέσα στο σαλόνι του, τρέχοντας 50 ολόκληρα χιλιόμετρα!

Οπως γράφει ο Guardian, ο Παν Σαντσού από την πόλη Χανγκτσού έκανε 6.250 γύρους γύρω από δύο μεγάλα τραπέζια που είχε τοποθετήσει μέσα στο σαλόνι του.

Ο ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος δήλωσε ότι «δεν άντεχε να κάθεται άλλο», καθώς μαζί με πολλούς άλλους πολίτες σε όλη την Κίνα είναι περιορισμένος επί εβδομάδες μέσα στο σπίτι του.

Για του λόγου το αληθές, ο Παν ανήρτησε στο Ιντερνετ την περασμένη εβδομάδα βίντεο και φωτογραφίες από το εγχείρημά του, καθώς και φωτογραφίες από την ειδική εφαρμογή που κατέγραφε τους γύρους.

Ο Σαντσού εξήγησε ότι κάθε γύρος στο σαλόνι του σπιτιού του ήταν οκτώ μέτρα και ότι τελικά ολοκλήρωσε περισσότερους από 6.000 μέσα σε τέσσερις ώρες, 48 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα.

«Εχω πολλές ημέρες να βγω έξω, σήμερα δεν μπορούσα να καθίσω μέσα άλλο. Ενας γύρος είναι περίπου οκτώ μέτρα, έτρεξα 50 χιλιόμετρα, το έκανα μέσα σε 4:48:44, ίδρωσα και νιώθω υπέροχα», έγραψε στο Weibo την περασμένη εβδομάδα.

Εργαζόμενοι και εγκλωβισμένοι σε νοσοκομείο της Γουχάν συμμετέχουν σε πρόγραμμα γυμναστικής για να ξεφύγουν λίγο από τη βαρετή ρουτίνα της καραντίνας – China News Service via REUTERS TV

Η Χανγκτσού, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσετσιάνγκ, τέθηκε σε καραντίνα στις 5 Φεβρουαρίου για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού ή COVID-19, όπως είναι πλέον η επίσημη ονομασία του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από τη Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε πρώτη φορά ο ιός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...