243
Εμβολιαστικό κέντρο στην Κύπρο (φωτογραφία αρχείου) | Shuttestock

Κορονοϊός: Επέστρεψε η υποχρεωτική μάσκα στους κλειστούς χώρους στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 15:17
Εμβολιαστικό κέντρο στην Κύπρο (φωτογραφία αρχείου)
|Shuttestock

Κορονοϊός: Επέστρεψε η υποχρεωτική μάσκα στους κλειστούς χώρους στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 15:17

Υποχρεωτική είναι και πάλι η χρήση της μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό σε όλους τους κλειστούς χώρους στην Κύπρο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος είχε καταργήσει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας πριν από περίπου ένα μήνα.

Η εκ νέου απαίτηση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική σε άτομα άνω των 12 ετών στα αεροδρόμια, τα πολυκαταστήματα, τα ταξί, τα λεωφορεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους κ.λπ.

Εξαιρούνται οι χώροι στους οποίους οι επισκέπτες είναι καθήμενοι και καταναλώνουν ποτό ή φαγητό (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, σνακ-μπαρ, μπαρ χώρου αναμονής ξενοδοχείων).

Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμβουλεύονται το site του Visit Cyprus για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με αυτό το ζήτημα, καθώς οι διαδικασίες μπορεί να αλλάξουν σύντομα.

Η Κύπρος δεν ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τα κρούσματα, όμως είχε αναφέρει 10.879 νέα κρούσματα του κορονοϊού από τις 24 μέχρι και την 1η Ιουλίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, τα κρούσματα έφτασαν τις 25.793.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, υπουργός Υγείας της Κύπρου. Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στο νησί τον Μάρτιο του 2020, έχουν καταγραφεί 1.075 θάνατοι.

Πάντως, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του έκτου κύματος και τα μέτρα δεν πρόκειται να αλλάξουν, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...