148
Εντιρνέ. Ψεκασμοί σε καφενείο υπό το βλέμμα του Ατατούρκ. Η απολύμανση έγινε επειδή εκεί ψωνίζουν και συγχρωτίζονται οι μετανάστες που μετέφεραν οι Τούρκοι στην ελληνοτουρική μεθόριο | EPA/TOLGA BOZOGLU

Κορονοϊός: Εκλεισε και ο Ερντογάν τα σχολεία και τις σχολές

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:30
Εντιρνέ. Ψεκασμοί σε καφενείο υπό το βλέμμα του Ατατούρκ. Η απολύμανση έγινε επειδή εκεί ψωνίζουν και συγχρωτίζονται οι μετανάστες που μετέφεραν οι Τούρκοι στην ελληνοτουρική μεθόριο
|EPA/TOLGA BOZOGLU

Κορονοϊός: Εκλεισε και ο Ερντογάν τα σχολεία και τις σχολές

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 19:30

Οπως ανακοινώθηκε από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου η Τουρκία αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έπειτα από μήνες αδράνειας και ενώ διεκήρυττε ότι δεν υπάρχει καν κρούσμα στην επικράτειά της.

Τελικά σε πολύωρη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυσικά, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου μίλησε για κλείσιμο όλων των σχολείων (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα και για αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημίων για τρεις εβδομάδες. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να μελετούν μέσω Ιντερνετ και παρακολουθώντας ειδικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Στα μέτρα του τουρκικού κράτους περιλαμβάνεται και η χωρίς θεατές διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων μέχρι το τέλος Απριλίου. Οσοι Τούρκοι επαναπατρίζονται, είπε ο εκπρόσωπος, πρέπει να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες.

Τέλος, ανακοινώθηκε αορίστως ότι ο «πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...