226
Ο ένας από τους δύο ηλικιωμένους που κατέληξαν την Πέμπτη νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής | Google

Κορονοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι – Στους 218 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 11:19
Ο ένας από τους δύο ηλικιωμένους που κατέληξαν την Πέμπτη νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής
|Google

Κορονοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι – Στους 218 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 11:19

Στους 218 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και ο 82χρονος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα.

«Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην Εντατική για να πάρουμε μέτρα. Εχουμε ξεπεράσει το 1 στον δείκτη μετάδοσης», υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα.

«Μας ανησυχεί επειδή τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι εύκολο, όπου και αν πας μπορεί να κολλήσεις. Για πολλές ημέρες αφού πάρεις τον ιό, δεν έχεις συμπτώματα, μπορεί να βγει και αρνητικό το τεστ, γι’ αυτό, ο μόνος τρόπος είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι γενικευμένη η χρήση μάσκας, γιατί δεν ξέρεις από πού θα πάρεις τον ιό και πού θα τον μεταδόσεις. Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, γι’ αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» η κυρία Λινού.

Αναφερόμενη ειδικά στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να υπάρχει όριο σε εκείνους που μπορούν να κατέβουν στην αποβάθρα στο Μετρό. Κάποιος μπορεί να δώσει κουπόνια για ταξί», ενώ «σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στρατιωτικά οχήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...