303
Καραμπινιέρι στην είσοδο ενός χωριού που βρίσκεται σε καραντίνα στη βόρεια Ιταλία, ενώ προμηθευτής ξεφορτώνει απαραίτητα εφόδια για τους αποκλεισμένους κατοίκους | REUTERS

Κορονοϊός: Δώδεκα οι νεκροί στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:40
Καραμπινιέρι στην είσοδο ενός χωριού που βρίσκεται σε καραντίνα στη βόρεια Ιταλία, ενώ προμηθευτής ξεφορτώνει απαραίτητα εφόδια για τους αποκλεισμένους κατοίκους
|REUTERS

Κορονοϊός: Δώδεκα οι νεκροί στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 13:40

Τον 12ο νεκρό από τον κορονοϊό ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές την Τετάρτη.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374, είπε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Αντζελο Μπορέλι.

Ο Μπορέλι διευκρίνισε ότι ο νεκρός είναι ένας 69χρονος άνδρας.

Συνολικά, υπάρχουν ασθενείς σε εννέα περιφέρειες της χώρας. Ο ιός μεταδόθηκε και σε ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών στη Λομβαρδία, αλλά η κατάσταση του δεν θεωρείται σοβαρή. Επίσης, άλλα τρία παιδιά στην Λομβαρδία έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τη δημόσια τηλεόραση RAI να κρατά εφεξής πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα του κορονoϊού, για να μην καλλιεργηθεί υπερβολική ανησυχία στους πολίτες και παράλληλα να μην προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ιδιωτική και δημόσια οικονομία της χώρας.

ΕΕ: Δεν θα παραδοθούμε στον πανικό

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να συντονίσουν τη δράση για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού Covid-19 ώστε να αποφευχθούν αποκλίνουσες προσεγγίσεις, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό υπουργό Υγείας στη Ρώμη, η επίτροπος δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν πρέπει να παραδοθούν στον πανικό και ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα εκδώσουν πληροφορίες για τους ταξιδιώτες σχετικά με τον ιό.

«Ολα τα κράτη-μέλη χρειάζεται να μας ενημερώσουν για τα σχέδια ετοιμότητας» που διαθέτουν. «Αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποφευχθούν», είπε προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συντονίσει τα σχέδια δράσης.

Γερμανία: Δεν υπάρχει λόγος για ταξιδιωτική οδηγία

Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει την ανάγκη να συμβουλεύσει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Ιταλία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Απέχουμε από αυτό το σενάριο», δήλωσε εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι το ξέσπασμα του ιού στην Ιταλία οδηγεί την Ευρώπη μπροστά σε μια νέα κατάσταση και ότι η Γερμανία συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους της για να προσπαθήσει να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...