380
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (φωτογραφία αρχείου) |

Κορονοϊός: Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 14:13
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (φωτογραφία αρχείου)
|

Κορονοϊός: Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 14:13

Αιφνίδια και ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού παρατηρείται στην Περιφέρεια Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην περιφέρεια.

Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό.

Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον σέρβο πολίτη, διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι σερβικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμιόπουλο, όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος».

Τρεις από τους ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.

Για τα επτά από τα εννέα θετικά κρούσματα δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με άλλο θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως “ορφανά”», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας, νοσηλεύονται συνολικά επτά περιστατικά Covid-19. Ο κ. Ρωμιόπουλος ανέφερε ότι «θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, μέσω των ιχνηλατήσεων που κάνουμε, τι διαστάσεις θα λάβει η στιγμιαία αύξηση των ορφανών κρουσμάτων κορονοϊού».

Συναγερμός στη Χαλκιδική

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, έπειτα απο πληροφορίες ότι κορίτσι εννέα ετών βρέθηκε θετικό στον κορονοΐό.

Η 9χρονη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες.

Καθώς ο πυρετός δεν έπεφτε, κλήθηκαν οι γονείς της και τελικά η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Οι υπεύθυνοι της  κατασκήνωσης ενημέρωσαν σχετικά τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και άμεσα  ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Το πρωί της Κυριακής κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή, προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.