209
|

Κορονοϊός: Αυτή είναι η απόφαση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 12:46

Κορονοϊός: Αυτή είναι η απόφαση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 12:46

Προ των πυλών είναι ρύθμιση της κυβέρνησης και για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων (και λοιπών ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της Παιδείας).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», με ενιαία ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση δεν θα πληρωθούν από τους γονείς τα δίδακτρα που αφορούν υπηρεσίες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (φροντιστηρίων, σχολών κ.τ.λ.) κατά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας τους στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το κόστος μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Λεπτομερής ρύθμιση των ανωτέρω ζητημάτων αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, ενώ το όλο θέμα είναι επόμενο να συναρτάται και με το πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Μega (περισσότερα εδώ)  ότι «υπάρχουν διιστάμενες απόψεις και στην Ευρώπη και γενικά στον κόσμο», καθώς «άλλοι προτείνουν να ανοίξουν νωρίς τα σχολεία, η Αυστρία ήδη ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί με τα καταστήματα… σε περίπου έναν μήνα από τώρα».

«Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές, υπάρχουν άλλες απόψεις να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι, δεν θα πάνε το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...