241
Το ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος» | ΑΝΕΚ

Κορονοϊός: 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:49
Το ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος»
|ΑΝΕΚ

Κορονοϊός: 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2020, 18:49

Είκοσι κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν πάνω στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου.

Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Οπως αναφέρει το protothema.gr, το καράβι είναι μεν ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διενεργεί ελέγχους

Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά.

Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς.

Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στο πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.