627
Μαρία Σπυράκη και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η πρώτη ξεκαθάρισε ότι ο δεύτερος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Σπυράκη: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Μπογδάνος

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/02/2018, 13:53
Μαρία Σπυράκη και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η πρώτη ξεκαθάρισε ότι ο δεύτερος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Σπυράκη: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Μπογδάνος

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/02/2018, 13:53

Στην Πειραιώς πρυτάνευσε, καθώς φαίνεται, μια κάποια λογική: ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αυτό ανέφερε το πρωί της Δευτέρας το News 24/7 και αυτό επιβεβαίωσε λίγο αργότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ:

«Δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ», είπε η κυρία Σπυράκη.

Πώς μας προέκυψε ο κ. Μπογδάνος ως πολιτικός, πολιτευτής της ΝΔ και μάλιστα «υποψήφιος» στην Α’ Αθηνών; Πρώτον το είχε φροντίσει ο ίδιος, με ιδιαίτερα προβεβλημένες παρουσίες του, τους τελευταίους μήνες, σε διάφορες εκδηλώσεις τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως με το σόου του (εδώ) την προηγούμενη Κυριακή στη φιέστα του Αδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προωθούσε εμφανώς την υποψηφιότητα του 40χρονου δημοσιογράφου με τον οξύ και εθνικιστικό λόγο στα ερτζιανά και κυρίως στα social media. Και ήταν επίσης αλήθεια ότι έως τώρα η Πειραιώς απέφευγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο κ. Μπογδάνος θα είναι στα ψηφοδέλτιά της, στην Α’ Αθηνών ή αλλού, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο να λογίζεται από πολλούς ως υποψήφιος. Αλλωστε και η δήλωση της κυρίας Σπυράκη επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο δημοσιογράφος ήταν στις αρχικές λίστες και τέθηκε εκτός τα τελευταία 24ωρα.

Τι συνέβη; Ενα τελευταίο σχόλιο του κ. Μπογδάνου στο Twitter για την ανάγκη να πάνε τανκς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ –ύστερα μάλιστα από μια διαδικτυακή προτροπή ενός χρυσαυγίτη–έφερε σε αμηχανία την ηγεσία της ΝΔ, η οποία μόλις αποκατέστησε τις σχέσεις της με τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και επιχειρεί να διεκδικήσει κομμάτι του λεγόμενου μεσαίου χώρου.

Ο κ. Μπογδάνος εμφανιζόταν ως ένας συνομιλητής των ελλήνων νεοναζί και μάλιστα επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι  απλώς συνέστησε σε έναν χρυσαυγίτη να ψηφίσει ΝΔ.

«Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα», έγραψε στο Twitter ο κ. Μπογοδάνος και ακολούθως επιχείρησε να αποδώσει τις αντιδράσεις εναντίον του σε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση να κοπεί ο κ. Μπογδάνος από τα ψηφοδέλτια ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όταν το θέμα είχε πάρει διαστάσεις.

Κατά το ρεπορτάζ, ωστόσο, ήταν η συνολική παρουσία του κ. Μπογδάνου που ξένιζε πολλούς στη ΝΔ και απλώς το θέμα της ΕΡΤ στάθηκε ως μια καλή αφορμή. Υπάρχει ένα περιστατικό στην κοπή της πίτας της ΝΔ του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος όπου τον είχαν ανακοινώσει στο ακροατήριο ως υποψήφιο, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια πολλών. Υπήρχε γκρίνια ότι ο ίδιος διέρρεε τα περί υποψηφιότητάς του και περί εγκαινίων πολιτικού γραφείου. Την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Γεωργιάδης τον σύστηνε ευθαρσώς ως υποψήφιο στην Α’ Αθηνών, χωρίς να έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση από τα κεντρικά. Παρ’ ολ’ αυτά, στην κοπή της πίτας του 4ο Δημοτικού Διαμερίσματος χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκε ως απλός δημοσιογράφος.

Η ΝΔ εκτιμά ότι θα εκλέξει τουλάχιστον έξι βουλευτές στην Α’ Αθηνών όπου θα είναι υποψήφιοι οι νυν βουλευτές Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Θόδωρος Φορτσάκης και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, καθηγητής της Παντείου Αγγελος Συρίγος. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή και Θάνος Πλεύρης (ένας ακόμη άνθρωπος του κ. Γεωργιάδη). Στην Α’ Αθηνών υπάρχει και η έκπληξη που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Τσιόδρα, πρώην εκπροσώπου του Ποταμιού, κάτι που συνιστά μια απόπειρα ανοίγματος της ΝΔ προς το λεγόμενο μεταρρυθμιστικό Κέντρο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι στην Α’ Αθηνών θα είναι η δικηγόρος προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών Σοφία Νικολάου, ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η πρόεδρος του Αθήνα 9,84 και στέλεχος της Δράσης Μελίνα Δασκαλάκη, ο προερχόμενος επίσης από το Μητρώο Στελεχών οικονομολόγος Θανάσης Πηλιούνης και ο δικηγόρος και Δημήτρης Ιατρίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...