283
Ο Πάπας προσεύχεται σε μνημείο για την Μητέρα Τερέζα | REUTERS/Yara Nardi

Κοντά στο «μικρό ποίμνιο» της Βόρειας Μακεδονίας ο Πάπας Φραγκίσκος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 11:30
Ο Πάπας προσεύχεται σε μνημείο για την Μητέρα Τερέζα
|REUTERS/Yara Nardi

Κοντά στο «μικρό ποίμνιο» της Βόρειας Μακεδονίας ο Πάπας Φραγκίσκος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 11:30

Με ψωμί και αλάτι, όπως προστάζει το τοπικό έθιμο, υποδέχτηκαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο των Σκοπίων τον Πάπα Φραγκίσκο, στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία.

Εγινε δεκτός από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, με τους οποίους αναμένεται να έχει κατ’ιδίαν επαφές.

Υποδοχή με ψωμί και αλάτι για τον Πάπα Φραγκίσκο στα Σκόπια // Vatican Media/­Handout via REUTERS

Η επίσκεψη του Πάπα στη Βόρεια Μακεδονία θεωρείται σημαντικό γεγονός για τη μικρή καθολική κοινότητα της χώρας, που δεν ξεπερνά το 1% του πληθυσμού, δηλαδή λίγες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το μότο της επίσκεψης είναι ένα βιβλικό χωρίο που λέει «Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο», αντικατοπτρίζοντας ακριβώς αυτό το γεγονός.

Συνηθίζει εξάλλου ο Πάπας Φραγκίσκος να πραγματοποιεί επισκέψεις σε χώρες με μικρές καθολικές κοινότητες, όπως η Αλβανία, η Τουρκία, η Σρι Λάνκα και πιο πρόσφατα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ (αριστερά), τον εκλεγμένο πρόεδρο Στέβο Πεντάροσφκι (στο μέσο) και τον απερχόμενο πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ // REUTERS/Ognen Teofilovski

Μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία επισημαίνουν ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να στείλει μηνύματα «ειρήνης, συνύπαρξης και δικαιοσύνης».

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, ο Πάπας θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες στο Σπίτι της Μητέρας Τερέζας, στο κέντρο των Σκοπίων. Αυτός εξάλλου είχε αγιοποιήσει το 2016 τη Μητέρα Τερέζα, την αλβανικής καταγωγής μοναχή που είχε γεννηθεί στα Σκόπια.

Την Τρίτη θα τελέσει δημόσια θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει μέρες νωρίτερα ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και η κίνηση διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...