400
Το ανδροειδές έχει ύψος 18 μέτρα και ζυγίζει 25 τόνους | The Philippine Star twitter

Κολοσσιαίο ανδροειδές στην Ιαπωνία κινείται και… γονατίζει

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 16:20
Το ανδροειδές έχει ύψος 18 μέτρα και ζυγίζει 25 τόνους
|The Philippine Star twitter

Κολοσσιαίο ανδροειδές στην Ιαπωνία κινείται και… γονατίζει

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2020, 16:20

Σε περίεργη θέση πρέπει να βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, όταν κοίταξαν έξω από τα παράθυρά τους και είδαν ένα τεράστιο ανδροειδές, που όχι μόνο δέσποζε στον ορίζοντα, αλλά κινούνταν κιόλας.

Οχι, δεν γυρίζεται κάποια φαντασμαγορική παραγωγή που δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει ειδικά εφέ στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά πρόκειται για μία αναπαράσταση ενός από τα ρομπότ που εμφανίζονται στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά άνιμε (anime) της δεκαετίας του 70, «Mobile Suit Gundam».

Το κολοσσιαίο ανδροειδές, που έχει κατασκευαστεί σε κλίμακα ένα προς ένα, προοριζόταν να γίνει η μεγαλύτερη ατραξιόν της έκθεσης Gundam Factory Yokohama, που θα άνοιγε τις πύλες της στο κοινό τον Οκτώβρη της φετινής χρονιάς.

Φυσικά, χιλιάδες άνθρωποι θα ήθελαν να δουν από κοντά ένα ρομπότ με ύψος 18 μέτρα και βάρος 25 τόνους, μα στην εποχή του κορονοϊού, τέτοιες συναθροίσεις απαγορεύονται… εκτός αν πρόκειται για προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα, αλλά το «Mobile Suit Gundam», που ξεκίνησε το 1979 σαν μία άσημη σειρά άνιμε, έθεσε τις βάσεις για ένα από τα πιο κερδοφόρα franchise στον κόσμο. Πλέον, υπάρχουν ταινίες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μάνγκα και πλαστικές φιγούρες Gundam, που μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποφέρει 5 δισ. ευρώ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Bandai Namco.

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να φανταστεί κανείς ότι τα εκατομμύρια θαυμαστών ενθουσιάστηκαν όταν είδαν το ανδροειδές από την πρώτη σειρά να αποκτά ζωή και να κινείται. Μάλιστα, το RK-78-2 επέλεξε να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του γονατίζοντας, κάνοντας έτσι μία κίνηση που έχει αποκτήσει πολύ βαθύτερο νόημα μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian, μηχανικοί δουλεύουν στο ρομπότ εδώ και έξι χρόνια, καθώς το μέγεθός του απαιτεί μέγιστη προσοχή, μιας και αν δεν υπάρχει η σωστή ισορροπία, τότε ένα κομμάτι της κατασκευής μπορεί πολύ εύκολα να πέσει.

Εύκολη δεν ήταν ούτε και η δουλειά της ομάδας σχεδιασμού, που έπρεπε να αποφασίσει κατά πόσο θέλει να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου ή μία πιο σύγχρονη εκδοχή του χαρακτηριστικού ρομπότ.

Πάντως, παρότι η ιδέα ενός πανύψηλου ανδροειδούς που κινείται, δηλώνει έντονα «καινοτομία» και «νεωτερισμός», η κατασκευή του ολοκληρώθηκε με τον άκρως παραδοσιακό ιαπωνικό τρόπο. Μερικοί ιερείς Σίντο ευλόγησαν το κεφάλι του RK-78-2 πριν από την εγκατάσταση του, σε μία τελετή που λέγεται jotoshiki και συνήθως πραγματοποιείται όταν ολοκληρώνεται το χτίσιμο ενός σπιτιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...