309
|

Κόλλησαν ένα σκισμένο χειρόγραφο του Τζίμι Χέντριξ μετά από 55 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 17:25

Κόλλησαν ένα σκισμένο χειρόγραφο του Τζίμι Χέντριξ μετά από 55 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 17:25

Το 1967, ο Τζίμι Χέντριξ και η μπάντα του, the Jimi Hendrix Experience, εμφανίστηκαν στο Μπαθ της Αγγλίας, αντικαθιστώντας τον Τσακ Μπέρι, που είχε ακυρώσει την εμφάνισή του την τελευταία στιγμή.

Δύο θαυμάστριές του, 15 και 16 ετών, έσπευσαν στα παρασκήνια να του ζητήσουν αυτόγραφο. Επειδή ο Χέντριξ δεν είχε μαζί του λευκή κόλα, έσκισε στα δύο μία σελίδα από το σημειωματάριό του. Ισως να μην πρόσεξε καν ότι στην άλλη πλευρά της σελίδας είχε γράψει τους στίχους στο τραγούδι «51st Wedding Anniversary».

Ο θρυλικός κιθαρίστας υπέγραψε τα δύο μισά και τα έδωσε στα δύο κορίτσια, τα οποία μάλιστα πήραν αυτόγραφα και από άλλα μέλη της μπάντας, τον Μιτς Μίτσελ και τον Νόελ Ρέντινγκ.

UNSPECIFIED – CIRCA 1970: Photo of Jimi Hendrix. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Τρεις εβδομάδες αργότερα, το τραγούδι κυκλοφόρησε στη δεύτερη πλευρά του σινγκλ «Purple Haze», το οποίο σκαρφάλωσε στο Τοp 10 της Βρετανίας.

Κάποια στιγμή, οι δύο φίλες έχασαν η μία τα ίχνη της άλλης. Πολλά χρόνια αργότερα, η μία από αυτές έκανε μια ερώτηση στο κατάστημα ροκ-εν-ρολ αναμνηστικών Tracks Ltd. στο Λάνκασαϊρ για να δει αν μπορεί να πουλήσει το δικό της μισό. Οι αρμόδιοι του καταστήματος τη συμβούλεψαν να εντοπίσει τη φίλη της και να ενώσουν τα δύο κομμάτια, ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα. Ετσι κι έγινε, και τα δύο κομμάτια της σελίδας κολλήθηκαν από τους ειδικούς στο κατάστημα, 55 χρόνια αργότερα. Πλέον, η σελίδα πωλείται έναντι πενταψήφιου νούμερου.

«Ελάχιστα χειρόγραφα του Τζίμι Χέντριξ κυκλοφορούν και ακόμα πιο λίγα έχουν τις υπογραφές του ίδιου και των άλλων δύο μελών των Experience, είπε ο Πολ Γουέιν στους Times, από το Tracks.

Σε εκείνη τη συναυλία, του 1967, ο Χέντριξ ήταν 24 ετών και ο κριτικός της τοπικής εφημερίδας τού είχε δώσει πέντε αστέρια για την εμφάνισή του στο Μπαθ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...