257
Το λιμάνι της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ | NBC

Κοκαΐνη αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων κατασχέθηκε στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 12:17
Το λιμάνι της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ | NBC

Κοκαΐνη αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων κατασχέθηκε στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 12:17

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί ποτέ στις ΗΠΑ εντόπισαν  οι Αρχές σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ πρόκειται για 16,5 τόνους κοκαΐνης, με αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στο πλοίο MSC Gayane, μέσα σε επτά εμπορευματοκιβώτια.

Το πλοίο πέρασε από τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τον Παναμά τον Μάιο ενώ είχε τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Οι αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι βοήθησαν να φορτωθεί η κοκαΐνη στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

«Αυτή η ποσότητα κοκαΐνης θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ουίλιαμ ΜακΣουέιν μέσω Twitter επαναλαμβάνοντας με κεφαλαία γράμματα το «εκατομμύρια».

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Mediterranean Shipping Company ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εμποδίσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ. Το 1989 κατασχέθηκε ποσότητα 21 τόνων κοκαΐνης στην Καλιφόρνια ενώ, την ίδια χρονιά, κατασχέθηκε ποσότητα 14 τόνων κοκαΐνης στο Τέξας.

Μόνο μέσα στο 2019 σε λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ –πριν από τον εντοπισμό του φορτίου στη Φιλαδέλφεια– έχουν κατασχεθεί πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνης

Εκθεση της ομοσπονδιακής Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) από το 2018 τόνιζε ότι η χρήση κοκαΐνης συνέχισε να αυξάνεται στις ΗΠΑ το 2016 και το 2017, καθώς και ότι το 93% της κοκαΐνης που διακινείται στις ΗΠΑ προέρχεται από την Κολομβία και άλλο ένα 4% από το Περού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...