214
Ρώσοι στρατιώτες στην πρόσφατη κοινή άσκηση με το Τατζικιστάν | REUTERS/Didor Sadulloev

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας – Κίνας με το βλέμμα στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2021, 13:35
Ρώσοι στρατιώτες στην πρόσφατη κοινή άσκηση με το Τατζικιστάν
|REUTERS/Didor Sadulloev

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας – Κίνας με το βλέμμα στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2021, 13:35

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πραγματοποιούν ρωσικές και κινεζικές δυνάμεις στη βορειοδυτική Κίνα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Η επέλαση των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν ανησυχεί τις δύο χώρες και απειλεί με αποσταθεροποίηση την κεντρική Ασία.

Η στρατιωτική άσκηση Sibu/Cooperation 2021 στην περιοχή Ningxia της Κίνας σηματοδοτεί την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

Σε δημοσίευμά της, η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι κατά την άσκηση Sibu/Cooperation 2021, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, οι ρώσοι στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά κινεζικά οπλά, αν και οι δύο χώρες υλοποιούν κοινές ασκήσεις από το 2005.

Η Μόσχα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30SM, μονάδες μηχανοκίνητων τυφεκίων και συστήματα αεράμυνας σε μια άσκηση που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Κινέζοι στρατιώτες σε άσκηση το 2019 – REUTERS/Tyrone Siu

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε μεγάλη κοινή άσκηση Ρωσίας, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα. Στο Τατζικιστάν, βρίσκεται μεγάλη βάση της Ρωσίας.

«Η συνεργασία ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα στο στρατιωτικο-τεχνικό πεδίο ξεπερνά προφανώς τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και μπορεί να ειδωθεί ως απάντηση στην αυξανόμενη δραστηριότητα των Αμερικανών κοντά στα σύνορα Κίνας και Ρωσίας», είπε στους Times ο Βασίλι Κάσιν, ρώσος ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...