199
(φωτ. αρχείου) | Intime

Κλιματιστικό, ναργιλές και… μπάρμπεκιου κατασχέθηκαν στις φυλακές της Νιγρίτας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 19:32
(φωτ. αρχείου)
|Intime

Κλιματιστικό, ναργιλές και… μπάρμπεκιου κατασχέθηκαν στις φυλακές της Νιγρίτας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 19:32

Οπλα, ναρκωτικά και αντικείμενα που δεν θα περίμενε κανένας να βρει σε μια φυλακή εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Παράλληλα έγιναν και 30 συλλήψεις κρατούμενων.

Σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους εντοπίστηκαν μαχαίρια και μεταλλικές λάμες μέχρι αυτοσχέδιο αποστακτήριο, μπάρμπεκιου με κάρβουνα και ναργιλές!

Αναλυτικότερα, διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες σε 62 κρατουμένους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 κινητά τηλέφωνα, δέκα ξύλινες και μεταλλικές ράβδοι, ισάριθμα μαχαίρια και μεταλλικές λάμες, ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και συσκευασίες με ουσίες αγνώστου σύστασης, καθώς και αυτοσχέδιο αποστακτήριο, ναργιλές και πακέτα τσιγάρων.

Σε μία από τις πτέρυγες εντοπίστηκε ακόμα μεγάλος αριθμός ειδών, για τα οποία διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο κατάστημα κράτησης. Επρόκειτο μεταξύ άλλων για ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ.) οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, μπουκάλια με οινοπνευματώδη κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 13 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται -κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.