166
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο -πρώην ΑΣΟΕΕ- στους χώρους του οποίου έγινε αστυνομική επιχείρηση | Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Λουκέτο» για μία εβδομάδα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 08:14
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο -πρώην ΑΣΟΕΕ- στους χώρους του οποίου έγινε αστυνομική επιχείρηση
|Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Λουκέτο» για μία εβδομάδα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 08:14

Σε μια ασυνήθιστη απόφαση, την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από σήμερα 11 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, προχώρησε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος της πρώην ΑΣΟΕΕ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχε γίνει εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος που τελούσαν υπό κατάληψη.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι χώροι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ενώ γίνονταν αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Πριο ημερών σε αστυνομική επιχείρηση είχε εκκενωθεί η κατάληψη «Βανκούβερ». Το κτίριο, ιδιοκτησίας του ΟΠΑ και πολύ κοντά σε αυτό, τελούσε υπό κατάληψη από το 2006.