289
Η τεράστια πεζογέφυρα «περιμένει» να τοποθετηθεί πάνω από την παραλιακή στο ύψος του Αλίμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Kλειστή για 24 ώρες η λεωφόρος Ποσειδώνος στον Αλιμο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 11:13
Η τεράστια πεζογέφυρα «περιμένει» να τοποθετηθεί πάνω από την παραλιακή στο ύψος του Αλίμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Kλειστή για 24 ώρες η λεωφόρος Ποσειδώνος στον Αλιμο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 11:13

Προσοχή από οδηγούς και πεζούς χρειάζεται στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου, θα κλείσει λόγω εργασιών αποπεράτωσης πεζογέφυρας στη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμακίου.

Συγκεκριμένα, από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα είναι κλειστή από την οδό Κανάρη μέχρι και την Καλαμακίου, όπως και η Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και την Ποσειδώνος.

Στο διάστημα αυτό, η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από την Ποσειδώνος (λεωφορεία, τραμ), σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη.

Επισημαίνεται ότι:

– Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.

– Λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυσχερής. Προτρέπουμε τους οδηγούς να αποφύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

– Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.

– Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) θα υπάρχουν δυνάμεις της Τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ρυθμίζεται η κίνηση.

Ο Δήμος Αλίμου ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η κατασκευή του έργου και να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στη χρήση του κοινού η νέα πεζογέφυρα.